Rămâi conectat

Curier Județean

Un bărbat care a tâlhărit o femeie din Aiud pe stradă, condamnat la închisoare cu suspendare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un bărbat care a tâlhărit o femeie din Aiud pe stradă, condamnat la închisoare cu suspendare

Un bărbat în vârstă de 28 de ani din Aiud a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru tâlhărie calificată. Călin T. a jefuit cu forța o femeie, în timp ce aceasta mergea, seara, pe stradă, spre locuință. Infracțiunea a avut loc în 25 ianuarie 2024.

În timp ce își continua singură deplasarea către locuință, vorbind la telefon, persoana vătămată a fost urmărită de către inculpat, care s-a apropiat de ea din spate și i-a smuls geanta de damă de pe umărul drept, după care a fugit, trecând prin gardul stadionului Metalul.

Inculpatul a luat din geanta persoanei vătămate suma de 200 lei și, în zona podului pietonal din zona fostei autogări din Aiud, a aruncat geanta. La data de 1.02.2024, martorul (…) a găsit geanta în aceeași zonă (într-un pom), a observat că aceasta are breteaua ruptă și a decis să o predea organelor de poliție. Fiindu-i prezentată geanta găsită, persoana vătămată a confirmat că aceasta îi aparține și a arătat că din portmoneu lipsește suma de 75 lei și dintr-o cutie lipsește suma de 125 lei”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Depistat de anchetatori, autorul faptei a recunoscut, la momentul audierii în calitate de suspect, comiterea faptei, precizând că la data de 25 ianuarie 2024 a plecat de la domiciliu în jurul orei 19:00 cu intenția de a face rost de bani „furând, prin orice mijloace”.

Citește și: Tâlhărie la Sebeș: Doi tineri, în arest preventiv și control judiciar, după ce au atacat un bărbat și i-au furat 13.000 de lei, câștigați la jocurile de noroc

Bărbatul a mai spus că, înainte de a pleca, și-a confecționat un guler cu găuri pentru a-și acoperi fața, astfel încât să nu fie recunoscut, iar după ce i-a smuls persoanei vătămate geanta, a luat-o la fugă prin gardul rupt al stadionului Metalul, a luat din geantă aproximativ 200 lei și a aruncat-o „în niște boscheți” din zona podului pietonal din autogară.

Potrivit caracterizării depuse la dosar, autorul este implicat într-o relație asemănătoare celor dintre soți din care au rezultat patru copii, muncește ca zilier, a manifestat o conduită procesuală sinceră încă din faza de urmărire penală (relatând modul de comitere a faptei) și este la primul contact cu legea penală. Prin urmare, magistratul a decis că merită circumstanțe atenuante și l-a condamnat la o pedeapsă cu suspendare.

În plus, a fost obligat să urmeze un program de reintegrare social și să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Aiud sau la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud.

De asemenea, trebuie să achite victimei daune morale în sumă de 10.000 lei. Hotărârea Judecătoriei Aiud, din 13 mai 2024, poate fi contestată la Curtea de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 17-18 august 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 17-18 august 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 17-18 august 2024. Citește și: VIDEO | Cum se efectuează testele antidrog (drugtest): Explicațiile polițiștilor din Alba Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea