Ultimii trei președinți ai ANOSR, originari din Alba. Vlad Dan Cherecheș din Cugir, noul lider al studenților din România
- Consiliul Județean al Elevilor Alba, o pepinieră bună în formarea viitorilor lideri.
Ultimii trei președinți ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România sunt originari din județul Alba, cel din urmă, Vlad Dan Cherecheș din Cugir, a fost ales la începutul lunii august 2015. Înaintea lui, la cârma ANOSR au fost Cristi Popescu din Abrud și Mihai Dragoș din Alba Iulia, toți trei fiind membri marcanți ai CJE Alba.
Studenți din toată țara s-au reunit la Timișoara, în perioada 1-10 august, pentru a participa la Forumul Organizațiilor Studențești din România (FOSR), cel mai important eveniment al (ANOSR), în cadrul căruia federația și-a ales un nou Birou de Conducere și și-a stabilit prioritățile pentru următorul an universitar.
Forumul a debutat cu o Gală Aniversară, când, alături de foști președinți ANOSR, alumni, actuali membri și alți parteneri apropiați ai structurii, ANOSR a celebrat 20 ani de la momentul apariției ANOSR, respectiv 15 ani de la înființarea sa legală, sărbătorind reușitele acestor ani și evocând istoria federației.
La deschiderea oficială a FOSR 2015 au fost prezenți importanți actori ai mediului educațional, printre care Ligia Deca (consilier de stat în cadrul Departamentului Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale), prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu (președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Senatul României), Constantin Trăistaru (consilier în cadrul Ministerului Educației și Cercetării Științifice), prof. univ. dr. Marilen Pirtea (rectorul Universității de Vest din Timișoara), conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu (membru în Consiliul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior) Mihai Dragoș (președintele Consiliului Tineretului din România), care au dezbătut alături de reprezentanții studenților din toată țara principiile pe care va trebui să le conțină noul proiect de lege a educației.
În cadrul Adunării Generale ANOSR au fost aleși noii lideri ai studenților din România, Biroul de Conducere al federației având acum o nouă formulă. Componența acestuia este:
Președinte: Vlad Dan CHERECHEȘ. El este licențiat în informatică, în prezent urmează cursurile programului de masterat Studii de dezvoltare internațională din cadrul Facultăţii de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, Universitatea de Vest din Timișoara. Și-a început activitatea de reprezentare în Consiliul Elevilor, mai întâi la nivel local, ca președinte al Consiliului Elevilor Colegiului Național „David Prodan” Cugir, ulterior continuând la nivel județean şi naţional, în calitate de președinte al Consiliului Județean al Elevilor Alba. În mișcarea studențească s-a dezvoltat în Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), unde a trecut prin ipostaza de coordonator de departament, vicepreședinte și președinte, timp de două mandate (2013 – 2015). În ultimii patru ani a făcut parte din structurile decizionale ale Universității de Vest din Timișoara (Consiliul Facultății de Matematică și Informatică – 3 ani, Senatul UVT – 1 an membru cu drept de vot, 2 ani invitat permanent, Consiliul de Administrație UVT – 2 ani membru cu drept de vot), precum și din numeroase comisii și grupuri de lucru din mediul universitar. Este expert evaluator al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), participând la numeroase evaluări instituționale. A făcut parte și din grupul de experți în asigurarea calității al European Students’ Union (ESU). În perioada aprilie – august 2015 a fost vicepreședinte educațional al ANOSR
Secretar General: Andrei VASILE
Vicepreședinte Educațional: Iulia Manuela POP
Vicepreședinte Educațional: Mihaela CÎRNU
Vicepreședinte Educațional: Ștefan Marius DEACONU
Vicepreședinte Relații Interne: Daniel Ștefan HOLOCAN
Vicepreședinte Dezvoltare Organizațională: Corin Sebastian MIHUȚ
Vicepreședinte Relații Internaționale: Dragoș DUMITRU
Vicepreședinte Relații Publice: Aida Denisa OPÎRLESC
Cenzor: Florin Stelian VILCEA
De asemenea, începând cu 1 iulie 2015, ANOSR are un delegat în Biroul de Conducere al Organizației Europene a Studenților (ESU), singura structură europeană ce reprezintă studenții, unde ANOSR este membră cu drepturi depline, prin Cristi Popescu, a cărui activitate se va concentra în principal în domeniul asigurării calității.
Pentru următorul an, activitățile ANOSR se vor concentra pe lucrările privind noul proiect de Lege a Educației Naționale, studenții dorind ca acesta să urmărească cât mai atent nevoile și probleme actuale existente. Totodată, se va milita pentru creșterea cuantumului burselor sociale și alocarea lor într-un mod cât mai echitabil, astfel încât studenților proveniți din medii defavorizate să le fie asigurate costurile minime de cazare și masă pe perioada studiilor. ANOSR își dorește să rămână printre cei mai activi actori din domeniul învățământului superior și va fi preocupată în permanent de identificarea și soluționarea problemelor și nevoilor cu care se confruntă studenții din România.
Încheierea Forumului Organizațiilor Studențești din România marchează începutul unei noi etape în dezvoltarea Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), presărate cu noi provocări și obiective pe drumul reprezentării drepturilor studenților, care va lupta în continuare prin toate mijloacele necesare pentru atingerea acestora.
„Forumul Organizațiilor Studențești din România, ediția 2015, a fost un prilej de reflecție și analiză și un moment în care ANOSR și-a stabilit direcția pe care va continua să se dezvolte în următorul an. Rămânem consecvenți principiilor după care s-a ghidat activitatea noastră până în prezent și dorim să ne consolidăm poziția de principal actor al societății civile în ceea ce privește învățământul superior din România. Ne vom axa în continuare pe influențarea politicilor educaționale naționale în favoarea și în beneficiul studenților din România, iar prima prioritate a federației în perioada următoare va fi susținerea opiniilor studenților în ceea ce privește noul proiect de lege a educației”, a spus Vlad D. Cherecheș, președinte ANOSR.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii