Rămâi conectat

Politică Administrație

Tribunalul Alba a obținut un teren de 3.800 de mp în centrul municipiului Alba Iulia pentru construirea unui nou sediu

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii județeni au adoptat miercuri, 27 martie, un proiect de hotărâre privind darea in administrare Tribunalului Alba, a două parcele de teren in suprafaţă totală de 1.124 mp, proprietate publică a judeţului Alba, in vederea construirii noului sediu al instanței de judecată.

Cele două pacrele de teren sunt situate pe strada Decebal, în zona Pieții Consiliului Europei (vizavi de sediul Electrica). Solicitarea privind alocarea spațiilor a fost făcută administrației județene dar și Consiliului Local Alba Iulia de către Ministerul Justiției prin intermediul Tribunalului Alba.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului de hotărâre, solicitarea este justificată de spaţiul insuficient in care funcţionează Tribunalul Alba la ora actuală, spaţiu care nu corespunde cerinţelor menţionate in “Manualul pentru standardele de proiectare a clădirilor in care işi desfăşoară activiatatea instanţele de judecată din Romania”, elaborat de Ministerul Justiţiei, in anul 2006, in colaborare cu Banca Mondială.

Clădirea în care funcționează în prezent Tribunalul Alba, situată în Piața Iuliu Maniu este împărțită cu Judecătoria Alba Iulia. În sediul celor două instanțe își defășoară activitatea un număr de 150 de salariați, fiecăruia revenindu-i în medie un spațiu de birou de circa 5 mp, absolut insuficient pentru niște condiții de lucru optime.

Pentru construcția noului sediu, Tribunalul Alba a obținut în total o suprafață de teren de 3.815 metri pătrați amplasată în zona centrală a orașului, respectiv 1124 de mp de la CJ Alba, și  alte două parcele din zonă, de 2691 de mp, de la Consiliul Local Alba Iulia.

Predarea celor două parcele de teren urmează să se facă prin protocol încheiat între părțile interesate și prin contract de administrare în acest sens.Pentru moment însă nu se cunoaște dacă există sumele necesare pentru o asemenea investiție.

Pe terenul transferat de administrația județeană Tribunalului, Consiliul Județean intenționa la un moment dat construirea de noi spaţii pentru Biblioteca Judeţeană, respectiv construirea unor săli de spectacole, concerte, conferinţe, festivaluri, expoziţii. Acest proiect pentru zona Centru a fost însă abandonat,  terenurile  devenind neutilizate .

Legat de acest subiect, consilierul județean PDL Marcel Simion a făcut o observație pertinentă în plenul ședinței. Acesta a mărturisit că nu înțelege ce rol are un asemenea demers în condițiile în care Consiliul Județean Alba urmează să elibereze spațiul în care funcționează în acest moment, respectiv Palatul Administrativ din Piața IC Brătianu, aflat în proprietatea Ministeruluoi Justiției. Astfel, cei de la minister vor avea suficient spațiu să încorporeze inclusiv Judecătoria Alba Iulia, cât și Tribunalul Alba. și nu s-ar mai justifica construirea unei noi clădiri în acest sens.

“E dreptul lor să solicite, să facă investiții dar oportunitatea acestui demers lasă de dorit”, a conchis consilierul județean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni, a anunțat primarul Cristian Dan Pașca. Investiția de peste 8 milioane de lei urmează  să fie finalizată în următorii doi ani. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea