Rămâi conectat

Politică Administrație

Tribunalul Alba a obținut un teren de 3.800 de mp în centrul municipiului Alba Iulia pentru construirea unui nou sediu

Publicat

în

Consilierii județeni au adoptat miercuri, 27 martie, un proiect de hotărâre privind darea in administrare Tribunalului Alba, a două parcele de teren in suprafaţă totală de 1.124 mp, proprietate publică a judeţului Alba, in vederea construirii noului sediu al instanței de judecată.

Cele două pacrele de teren sunt situate pe strada Decebal, în zona Pieții Consiliului Europei (vizavi de sediul Electrica). Solicitarea privind alocarea spațiilor a fost făcută administrației județene dar și Consiliului Local Alba Iulia de către Ministerul Justiției prin intermediul Tribunalului Alba.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului de hotărâre, solicitarea este justificată de spaţiul insuficient in care funcţionează Tribunalul Alba la ora actuală, spaţiu care nu corespunde cerinţelor menţionate in “Manualul pentru standardele de proiectare a clădirilor in care işi desfăşoară activiatatea instanţele de judecată din Romania”, elaborat de Ministerul Justiţiei, in anul 2006, in colaborare cu Banca Mondială.

Electrica Furnizare Discount

Clădirea în care funcționează în prezent Tribunalul Alba, situată în Piața Iuliu Maniu este împărțită cu Judecătoria Alba Iulia. În sediul celor două instanțe își defășoară activitatea un număr de 150 de salariați, fiecăruia revenindu-i în medie un spațiu de birou de circa 5 mp, absolut insuficient pentru niște condiții de lucru optime.

Pentru construcția noului sediu, Tribunalul Alba a obținut în total o suprafață de teren de 3.815 metri pătrați amplasată în zona centrală a orașului, respectiv 1124 de mp de la CJ Alba, și  alte două parcele din zonă, de 2691 de mp, de la Consiliul Local Alba Iulia.

Predarea celor două parcele de teren urmează să se facă prin protocol încheiat între părțile interesate și prin contract de administrare în acest sens.Pentru moment însă nu se cunoaște dacă există sumele necesare pentru o asemenea investiție.

Pe terenul transferat de administrația județeană Tribunalului, Consiliul Județean intenționa la un moment dat construirea de noi spaţii pentru Biblioteca Judeţeană, respectiv construirea unor săli de spectacole, concerte, conferinţe, festivaluri, expoziţii. Acest proiect pentru zona Centru a fost însă abandonat,  terenurile  devenind neutilizate .

Legat de acest subiect, consilierul județean PDL Marcel Simion a făcut o observație pertinentă în plenul ședinței. Acesta a mărturisit că nu înțelege ce rol are un asemenea demers în condițiile în care Consiliul Județean Alba urmează să elibereze spațiul în care funcționează în acest moment, respectiv Palatul Administrativ din Piața IC Brătianu, aflat în proprietatea Ministeruluoi Justiției. Astfel, cei de la minister vor avea suficient spațiu să încorporeze inclusiv Judecătoria Alba Iulia, cât și Tribunalul Alba. și nu s-ar mai justifica construirea unei noi clădiri în acest sens.

“E dreptul lor să solicite, să facă investiții dar oportunitatea acestui demers lasă de dorit”, a conchis consilierul județean.

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Ziua Marii Uniri este sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, momentul de bucurie și deplină demnitate națională ce ne învață că suveranitatea, independența națională și democrația sunt valori fără de care un popor nu poate exista și nu se poate dezvolta.

Păstrând vie memoria și recunoștința personalităților care au înfăptuit Marea Unire, avem credința că trebuie să ne mobilizăm cu toții pentru a garanta un viitor mai bun tuturor românilor, mai ales că perioada actuală este marcată de provocări cum nu s-au mai văzut. De aceea, aniversarea acestei zile sfinte trebuie să ne găsească sub semnul unității în jurul intereselor naționale și al perspectivelor strategice prioritare ale României; să fim uniți în credința că, deși traversăm vremuri tulburi și primejdioase, suntem pe drumul sigur al unui viitor mai bun.

Electrica Furnizare Discount

Poate că România de acum nu este chiar cea pe care ne-o dorim și, cu siguranță, clasa politică de azi nu este, nici pe departe, la înălțimea generației de aur care a înfăptuit unirea cea mare de la Alba Iulia. Dar tocmai de aceea, trebuie să ne uităm cu luciditate la prezent, să discernem adevărul de falșii profeți și să ne mobilizăm pentru a ne împlini destinul într-o lume în care evenimentele se desfășoară cu o rapiditate nemaiîntâlnită în trecut.

Să prețuim ceea ce ne unește și să ne bucurăm de această zi minunată! Să fim mândri că suntem români!

Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba​

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Dragi români, stimați locuitori ai județului Alba,

Ziua Națională a României să vă găsească voioși și sănătoși, să rămâneți plini de încredere și speranță. Dumnezeu să ne dea înțelepciune, să învățăm din pildele trecutului, iar vicisitudinile zilei de ieri să ne facă astăzi mai puternici și mai uniți!

Avem datoria și responsabilitatea să prindem curaj, să privim spre viitor cu aceeași încredere și mândrie cu care vorbim despre trecut, despre Marea Unire a tuturor românilor într-o națiune liberă și respectată pe plan internațional, așa cum a fost respectată România Mare, din Occident și până în Orientul îndepărtat.

Electrica Furnizare Discount

Orice lucru măreț, neprețuit ca însemnătate, nu se poate realiza ușor, fără mari eforturi și sacrificii din partea oamenilor. Dar istoria ne-a demonstrat că rămân în eternitate doar generațiile care reușesc să pună binele țării și al urmașilor în fața binelui personal, a orgoliilor și ambițiilor de moment.

Victoriile nu se obțin fără suferință, iar marile realizări se dobândesc doar cu mari sacrificii. Haideți să iubim România și pe români, mai mult, în fiecare zi. Iar multe lucruri bune care ni se vor întâmpla apoi vor fi consecințe firești ale faptelor și acțiunilor noastre!

De la Alba Iulia și până la cel mai mic sat din Țara Moților, de la podișul Târnavelor și până pe Valea Sebeșului, de la fostele Ampelum sau Apulon și până la cele mai noi așezări comunitare, transmit tuturor locuitorilor județului Alba: ”La mulți ani!”.

Citește mai mult

Politică Administrație

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Publicat

în

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Membri AUR din întreaga țară s-au reunit în data de 30 noiembrie în Alba Iulia, ca parte a unui schimb de experiență între filiale, a precizat deputatul AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, în deschiderea conferinței de presă.

În cadrul conferinței de presă s-au punctat subiecte de actualitate precum vaccinarea, măsurile sanitare și modul în care acestea sunt aplicate în România, în prezent, dar totodată au fost aduse precizări cu privire la prezența membrilor partidului AUR la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României și au fost invocate personalități ce au marcat istoria țării noastre.

Electrica Furnizare Discount

 

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare