Tribunalul Alba: 25 de ani de închisoare pentru Mihai Pandelea, albaiulianul care a ucis o tânără de 23 de ani
Mihai Pandelea, judecat pentru uciderea unei tinere de 23 de ani originară din Drobeta Turnu Severin, a fost condamnat de Tribunalul Alba la 25 de ani de închisoare. Sentința a fost pronunțată luni, 5 decembrie.
Totodată, prin hotărârea pronunţată, inculpatul a fost obligat să plătească părţii civile suma de 400.000 lei cu titlu daune morale. Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Competenţa de soluţionare a apelului revine Curţii de Apel Alba Iulia.
”Condamnă inculpatul Pandelea Mihai Răzvan, deţinut în Penitenciarul Aiud, la: – 24 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (…); interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea, pe o perioadă de 5 ani, a drepturilor (…); -3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (…); contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 24 ani închisoare la care se adaugă un spor de 1 an închisoare urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 25 ani închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor (…); scade din pedeapsa închisorii aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 06.02.2016, la zi. (…) admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă T. C…. şi în consecinţă, obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 400.000 lei cu titlu daune morale. (…) În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii în SNDGJ şi dispune comunicarea hotărârii în acest sens la IGPR. În baza art. 5 din Legea nr. 76/2008 dispune încunoştinţarea inculpatului despre necesitatea prelevării de probe biologice. În baza art.274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul să plătească în favoarea statului suma de 4000 lei cu titlu cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale şi al judecăţii. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în minuta hotărârii.
La începutul lunii februarie a acestui an, o crimă comisă într-un apartament din Blocul M3 din Alba Iulia a atras atenția opiniei publice, atât din cauza cruzimii cu care s-a produs fapta, dar și din cauza vârstei celor implicați – 23 de ani, victima și 26 de ani, agresorul, care și-a recunoscut vina imediat după ce a fost prins.
În dimineața zilei de 3 februarie 2016, Alina Bianca Tănăsie a fost găsită, fără suflare, căzută pe podeaua din dormitor. Pe corpul său s-au găsit multiple plăgi înjunghiate, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că din apartament lipsesc mai multe bunuri. La scurt timp, anchetatorii l-au depistat și pe făptaș, Mihai Răzvan Pandelea, un tânăr de 26 de ani, din municipiu, care a recunoscut totul și a povestit, pas cu pas, ce s-a întâmplat.
Potrivit rechizitoriului aflat în dosarul de judecată, victima îşi câştiga mijloacele financiare, practicând prostituţia, venind în acest scop în municipiul Alba Iulia împreună cu concubinul ei, din Arad, unde a locuit în chirie pe perioada anilor 2010 – 2015. În Alba Iulia, ea a închiriat apartamentul din blocul M10, iar clienţii îi racola prin intermediul unor site-uri de pe internet, unde posta cu pseudonimul ”Mira” fotografii cu ea şi numerele de telefon la care poate fi găsită.
Reamintim că Mihai Pandelea a mai fost condamnat, la sfârșitul lunii septembrie, la un an și nouă luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos deoarece, după ce a omorât-o pe Alina Bianca Tănăsie, tânărul i-a luat portofelul în care victima avea cardul, s-a deplasat la un bancomat și a retras suma de 90 de lei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii