Transfăgărăşanul şi Transalpina, închise circulaţiei. Vreme severă în întreaga țară. Recomandări pentru siguranţa în trafic
Întreaga Românie va fi cuprinsă în orele următoare de un val intens de frig și precipitații. Meteorologii au emis avertizări cod portocaliu și cod galben de vânt, ninsoare, viscol și precipitații mixte care vor fi valabile până luni seara. Cel mai supărător fenomen va fi vântul, care în zona montană va atinge la rafale și 120 de km/h.
De altfel, la munte este viscol încă de sâmbătă, iar mai mulţi turişti au rămas blocaţi cu maşinile la Bâlea Cascadă din cauza zăpezii, reuşind să coboare pe Transfăgărăşan după intervenţia drumarilor.
Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (ninsoare viscolită, vizibilitate redusă în zona alpină, risc de avalanşă), DN7C (Transfăgărășan) s-a închis pe tronsonul Piscu Negru – Bâlea-Cascadă, între kilometrii 104 şi 130+800 (mai devreme decât data programată, 1 noiembrie).
„>De asemenea, din cauza viscolului şi a zăpezii este închisă circulaţia rutieră şi pe DN 67C – Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 – 59+800.
Indiferent dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar șoseaua este acoperită de apă, polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa.
Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
sursa: politiaromana.ro, digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
În genunchi mă întorc la tine: Ciprian Ciucu încearcă să îl aducă pe Marcel Ciolacu înapoi la masa negocierilor
În genunchi mă întorc la tine: Ciprian Ciucu încearcă să îl aducă pe Marcel Ciolacu înapoi la masa negocierilor „Eu nu am spus niciodată că îmi e silă să stau la masă cu PSD, iar cu referire la expresia „a te murdări de PSD”, eu doar am citat din discursul colegilor de la USR”, afirmă […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor