Actualitate
Transfăgărăşanul şi Transalpina, închise circulaţiei. Vreme severă în întreaga țară. Recomandări pentru siguranţa în trafic
Întreaga Românie va fi cuprinsă în orele următoare de un val intens de frig și precipitații. Meteorologii au emis avertizări cod portocaliu și cod galben de vânt, ninsoare, viscol și precipitații mixte care vor fi valabile până luni seara. Cel mai supărător fenomen va fi vântul, care în zona montană va atinge la rafale și 120 de km/h.
De altfel, la munte este viscol încă de sâmbătă, iar mai mulţi turişti au rămas blocaţi cu maşinile la Bâlea Cascadă din cauza zăpezii, reuşind să coboare pe Transfăgărăşan după intervenţia drumarilor.
Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (ninsoare viscolită, vizibilitate redusă în zona alpină, risc de avalanşă), DN7C (Transfăgărășan) s-a închis pe tronsonul Piscu Negru – Bâlea-Cascadă, între kilometrii 104 şi 130+800 (mai devreme decât data programată, 1 noiembrie).
„>De asemenea, din cauza viscolului şi a zăpezii este închisă circulaţia rutieră şi pe DN 67C – Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 – 59+800.
Indiferent dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar șoseaua este acoperită de apă, polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa.
Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
sursa: politiaromana.ro, digi24.ro
Actualitate
Românii vulnerabili vor continua să primească vouchere pentru alimente și în 2024
Românii vulnerabili vor continua să primească vouchere pentru alimente și în 2024
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a confirmat marți că românii aflați în situații vulnerabile vor beneficia și în anul 2024 de vouchere pentru alimente pe întreg parcursul anului.
Tichetele sociale, în valoare de 50 de euro, vor fi distribuite în anul 2024 la intervale regulate de două luni. Începând cu 1 ianuarie 2024, aceste vouchere vor continua să ofere sprijin, reprezentând o sumă de 250 de lei la fiecare două luni.
Suma alocată de 50 de euro poate fi utilizată exclusiv pentru achiziționarea de alimente și se adresează categoriilor vulnerabile, inclusiv pensionarilor cu venituri sub 1.700 de lei, familiilor monoparentale și familiilor cu mai mult de doi copii, dar cu venituri individuale sub 675 de lei pe membru de familie.
Decizia de a menține acest program în 2024 vine în contextul continuării eforturilor de sprijin pentru cei afectați economic și social, asigurându-se că nevoile esențiale ale acestor categorii vulnerabile sunt îndeplinite și în viitorul apropiat.
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Lista păcatelor – “Cele 177 de păcate”, conform învăţăturilor creștin-ortodoxe
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Marea Unire de la 1918, pagina sublimă a istoriei românești. CRONOLOGIE
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2023. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Pe 25 noiembrie, creștinii o sărbătoresc pe Sfânta Muceniță Ecaterina. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Actualitateacum 23 de ore
28 noiembrie 1918: Congresul General al Bucovinei votează în unanimitate unirea cu România
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
25 noiembrie: Înceta din viață marele inventator român Henri Coandă, unul dintre pionierii aviației