TOP MÂNCARE: Unde se află România în clasamentul mondial şi care sunt cele mai apreciate preparate din țara noastră
TOP MÂNCARE: Unde se află România în clasamentul mondial şi care sunt cele mai apreciate preparate din țara noastră
A fost realizat topul ţărilor cu cea mai bună mâncare din lume, iar România este aproape de vârf.
Site-ul tasteatlas.com a realizat topul ţărilor cu cea mai bună mâncare, iar România a fost clasată pe locul al 22-lea, din 95 de ţări, cu nota 4,25. Conform sursei citate, cele mai bune preparate care trebuie musai încercate în România sunt micii, cozonacul, borşul, ciorba de fasole, mămăliga, drobul, plăcintele sau salata de vinete. Pe listă se află şi brânzeturile tradiţionale (caş, urdă, caşcaval afumat), dar şi salamul de Sibiu, Telemeaua de Ibăneşti sau babicul.
Cea mai recomandată regiune pentru mâncăruri tradiţionale din România este Transilvania, acolo unde site-ul spune că pot fi găsite nouă feluri de mâncare tradiţională. Cu toate astea, tasteatlas.com menţionează că regiunea este cunoscută pentru brânza de burduf, salamul de Sibiu şi varza a la Cluj. În Moldova, recomandările se limitează la ciorbă rădăuţeană şi tochitură moldovenească, în timp ce la o aruncătură de băţ de Bucureşti, în Ploieşti, sunt recomandate amandinele.
Primul loc în acest clasament îl ocupă Italia, urmată de Grecia, Spania, Japonia, India şi Mexic.
Bucătăria americană s-a clasat pe locul al optulea, în faţa preparatelor din Franţa, Germania sau China. Ultimele trei locuri din clasament sunt ocupate de Letonia, Maroc şi Norvegia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România”
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România” Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti și avocat, a adus în discuție recentele modificări ale codurilor CAEN din România. Într-o postare pe rețelele de socializare acesta a criticat introducerea unor […]