Titlurile de stat Tezaur – ediția CENTENAR se pot achiziționa până pe 24 august. Dobânda este de 4,5% și scadența la 3 ani
Titlurile de stat Tezaur – ediția CENTENAR mai pot fi achiziționate până pe 24 august, în cadrul celei de-a doua emisiuni de titluri de stat. Spre deosebire de prima emisiune, la care dobânda a fost de 5% şi scadenţa la 5 ani, în această emisiune dobânda este de 4,5%, iar scadenţa la 3 ani.
Titlurile de stat lansate atât în prima emisiune, cât și în cadrul celei de-a do a, au valoare de 1 leu.
A doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur – ediția CENTENAR a fost lansată de Ministerul Finanțelor Publice la 1 august 2018, fiind destinată exclusiv populației, conform unui comunicat MFP.
Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat și la emisiunea anterioară din luna iulie. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.
Astfel, titlurile de stat pot fi cumpărate
- în perioada 1 – 24 august 2018 de la toate unitățile operative ale Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal;
- în perioada 1 – 23 august 2018 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale “Poșta Română” S.A, din mediul urban, iar în perioada 1 – 22 august 2018 din mediul rural.
Titlurile de stat pot fi cumpărate prin numerar, dar și prin virament bancar. Conform anunțului Ministerului de Finanțe, un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, dar valoarea maximă cumulată a acestora nu poate depăși 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului, respectiv 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin subunitățile poștale din rețeaua Companiei Naționale “Poșta Română” S.A.
De asemenea, investitorii au posibilitatea de a cere anularea sumei subscrise, în perioada de subscriere, prin depunerea unei simple cereri de anulare. După ce se încheie perioada de subscriere, aceste cereri nu mai pot fi depuse, astfel că subscrierile devin irevocabile și nu vor mai putea fi anulate.
În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea de moştenitori.
Sursa: legestart.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun