Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tichetele de masă și voucherele de vacanță impozitate cu 10%: Legea, publicată în Monitorul Oficial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tichetele de masă și voucherele de vacanță impozitate cu 10%: Legea, publicată în Monitorul Oficial

Prevederile referitoare la tichetele de masă și voucherele de vacanță au devenit realitate odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Legii nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung.

Concret, începând din 2024, aceste beneficii acordate de firmele care își permit acest lucru angajaților lor se va impozita suplimentar cu contribuția la sănătate, în procent de 10%.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Trebuie menționat că valoarea maximă a unui tichet de masă este, în prezent, de 35 de lei, urmând să urce la 40 de lei începând de la 1 ianuarie 2024. Important de știut este și faptul că angajatorii nu sunt obligați să acorde tichete la valoarea lor maximă stabilită de Guvern, putând oferi angajaților lor tichete de doar 20 de lei valoare nominală.

Potrivit Legii nr. 296/2023, ”cheltuielile privind drepturile de hrană/indemnizația de hrană/tichete de masă/norma de hrană, indiferent de denumirea acesteia, stabilite conform reglementărilor legale sau conform contractelor colective de muncă, nu pot depăși anual contravaloarea a două salarii minime brute valabile la data de 1 ianuarie 2019/an/persoană, actualizată cu indicele prețului de consum comunicat de Institutul Național de Statistică, începând din ianuarie 2025”.

În privința voucherelor de vacanță, ”instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă anual vouchere de vacanță în cuantum de 1.600 lei, în perioada 1 ianuarie 2024-31 decembrie 2026, personalului ale cărui salarii lunare nete sunt de până la 8.000 lei”, se arată în textul legii menționate mai sus.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea