Rămâi conectat

Actualitate

Tichete sociale pentru 40.000 de copii: Care este valoarea acestora și pentru ce pot fi folosiți banii

Bera Larisa

Publicat

în

Tichete sociale pentru 40.000 de copii: Care este valoarea acestora și pentru ce pot fi folosiți banii

Copiii din familiile cu venituri mici vor beneficia de tichete sociale în valoare de 500 de lei, potrivit anunțului făcut de premierul Marcel Ciolacu în ședința de Guvern de miercuri. Banii pot fi folosiți pentru rechizite și îmbrăcăminte.

Citește și: Alocațiile pentru copii cresc cu 10,4% de la 1 ianuarie 2025. Anunțul Ministrului Muncii

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat în şedinţa de Guvern că Executivul alocă fonduri suplimentare pentru educaţie, de peste 780 de milioane de lei, fiind vorba despre o primă tranşă de bani, pentru realizarea sau reabilitarea de cămine şi cantine studenţeşti şi pentru a accelera digitalizarea în universităţi. În plus, orice copil dintr-o familie care are nevoie de sprijin va primi 500 de lei ca tichete sociale iar banii pot fi folosiţi pentru rechizite şi îmbrăcăminte.

Conform estimărilor, peste 400.000 de copii vor beneficia de acest sprijin, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

„Altă investiţie importantă este să susţinem copiii din medii defavorizate să meargă la şcoală şi grădiniţă ca să combatem în continuare abandonul şcolar. Orice copil dintr-o familie care are nevoie de sprijin va primi 500 de lei ca tichete sociale.

Banii pot fi folosiţi, cum este normal, pentru rechizite şi îmbrăcăminte. Conform estimărilor, peste 400 de mii de copii defavorizaţi vor primi acest sprijin – tichete sociale de 500 de lei pentru copiii dezavantajaţi, în vederea achiziţionării de rechizite şi haine”, a spus Ciolacu, în debutul şedinţei de Guvern.

În urmă cu un an, Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă în baza căreia peste 400.000 de copii din familii dezavantajate să poată beneficia anual de tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru haine şi rechizite. Premierul Ciolacu preciza la momentul respectiv că tichetele vor fi acordate timp de patru ani, începând cu anul şcolar 2023 – 2024. Finanţarea de 120 de milioane de euro este asigurată din fonduri europene, menţiona Ciolacu.

MIPE informa la momentul respectiv că fondurile europene în valoare de 120 milioane euro se alocă din Programul Incluziune şi Demnitate Socială 2021-2027.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Banii înapoi pentru vacanțele stricate din cauza vremii: Propunerea Ministrului Turismului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Banii înapoi pentru vacanțele stricate din cauza vremii: Propunerea Ministrului Turismului Ministrul Turismului vine cu propunerea ca românii să își primească banii înapoi dacă le sunt stricate vacanțele din cauza vremii. Ministrul Turismului, Ștefan Radu Oprea, a postat miercuri un videoclip pe Instagram în care a spus că vrea să propună o modificare legislativă prun […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea