Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Terra Mirabilis: Cugirul înfrăţit cu încă trei oraşe din Europa

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În urma eforturilor administraţiei locale de a integra oraşul de la poalele Drăganei în spaţiul european şi de a stabili colaborări cu diferite localităţi din străinătate, Cugirul s-a înfrăţit cu alte trei oraşe din Europa. Este vorba de Municipalitatea Casalborgone (Italia), Municipalitatea Mellieha (Malta) şi Municipalitatea Vecpiebalgas (Letonia), care, alături de Cugir, au accesat un proiect cu finanţare europeană intitulat „TERRA MIRABILIS – Protecţie Teritorială şi de Mediu”. La prima întâlnire din localitatea Casalborgone, Italia, a participat o delegaţie condusă de viceprimarul Cugirului, Rodica Florea, din care au făcut parte consilieri locali şi funcţionari ai primăriei. Activităţile s-au desfăşurat pe parcursul a trei zile, fiind organizate şi coordonate de comunitatea Casalborgone, ca solicitant principal al proiectului. Trei funcţionari ai primăriei, Angelica Oltean, Ana Maria Stoian şi Mădălina Uriţescu‚ au expus diferite materiale despre protecţia mediului, resursele naturale, precum şi despre proiectele de dezvoltare ale localităţii. O atenţie deosebită au acordat partenerii europeni culturii Briete care există în Vinerea, în poiana cu goruni, fiind totodată impresionaţi de existenţa în zonă a rădăştilor, care este o specie inexistentă în Europa, precum şi de numărul mare de lupi care sunt pe cale de dispariţie în restul ţărilor. Potrivit viceprimarului, Rodica Florea „Proiectul „Terra Mirabilis” ne oferă posibilitatea să facem un schimb de bune practici în vederea găsirii modalităţilor eficiente de a proteja mediul înconjurător atât de ameninţat de poluare şi de distrugere. Este necesar să ne întoarcem la natura mamă şi la modalităţi de a trăi cât mai sănătos, motiv pentru care proiectul va fi de folos nu doar celor patru parteneri implicaţi, cât şi celor dornici să le pună în aplicare.”
În ultima zi a acţiunii, cele patru localităţi au depus un angajament de înfrăţire prin care şi-au promis să menţină legături permanente şi să implementeze diferite acţiuni comune. Trebuie spus că proiectul „TERRA MIRABILIS – Protecţie Teritorială şi de Mediu” se desfăşoară în baza programului „Cetăţeni pentru Europa”, lansat de Comisia Europeană, prin care se urmăreşte promovarea cetăţeniei europene, descoperirea sensului de identitate europeană, bazată pe valori comune, istorie şi cultură, precum şi implicarea cetăţenilor în organizarea societăţii civile şi în procesul integrării europene.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

18 MAI 2024: Opera rock „Meșterul Manole”, un spectacol pe care nu-l veți uita, la Biserica Evanghelică din Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 MAI 2024: Opera rock „Meșterul Manole”, un spectacol pe care nu-l veți uita, la Biserica Evanghelică din Sebeș Sâmbătă, 18 mai 2024, începând cu ora 19.30, vă invităm la Opera Rock „Meșterul Manole”, un eveniment unic care va avea loc la Biserica Evanghelică din Sebeș. Acest spectacol-concert este o producție a Teatrului Național de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea