Tânăra din Alba care este o rază de speranță pentru sute de oameni care au nevoie de recuperare
Tuța Dragoș are 24 de ani și este din Alba Iulia. Tânăra este terapeut ocupațional și a ales să își dedice viața restabilirii și îmbunătățirii calității vieții celor aflați în suferință.
În lumea medicală complexă de astăzi, terapeuții ocupationali joacă un rol esențial în îmbunătățirea calității vieții pacienților cu diverse afecțiuni. Cu experiență în gestionarea tulburărilor mintale, bolilor neurologice și oncologice, terapeuții ocupaționali aduc o abordare holistică și personalizată în îngrijirea pacienților, ajutându-i să-și recâștige independența și să-și îmbunătățească funcționalitatea zilnică.
Tuța a absolvit Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în 2022, iar în prezent își desfășoară activitatea în colaborare cu un medic, într-un cabinet privat.
Tânăra lucrează cu persoane adulte pentru a-i ajuta să își îndeplinească sarcinile zilnice și să se bucure de o viață cât mai independentă și activă posibil. În cazul pacienților cu tulburări mentale, boli neurologice și oncologice, contribuie la gestionarea simptomelor, la adaptarea la schimbările aduse de boală și la reducerea impactului negativ asupra calității vieții.
Pacienții cu afecțiuni neurologice cum ar fi boala Parkinson, scleroza multiplă sau accidentele vasculare cerebrale pot avea dificultăți în desfășurarea activităților de zi cu zi. Terapeuta din Alba Iulia îi ajută la dezvoltarea strategiilor de adaptare, la antrenarea motorie și la îmbunătățirea coordonării pentru a-i sprijini pe acești pacienți să-și păstreze independența cât mai mult timp posibil.
”Rezultatele nu vin peste noapte, dar munca susținută și dedicarea neclintită aduc îmbunătățiri semnificative în viețile pacienților. Fiecare progres mic reprezintă o victorie imensă și, în ciuda provocărilor, persistența aduce roade”. spune Tuța.
În ceea ce privește tulburările mintale, tânăra spune că acestea pot fi ținute sub control prin intermediul unei abordări integrate. Terapia ocupatională, combinată cu medicamentația și psihoterapia, joacă un rol esențial în sprijinirea individului pentru a recăpăta o viață plină de semnificație și relații sănătoase în cadrul societății.
Terapeutul ocupațional înțelege că sănătatea mentală, fizică și emoțională sunt strâns legate și lucrează pentru a ajuta pacienții să-și recâștige starea de bine în ansamblul său. Prin activități precum terapia prin artă, terapia prin joc sau tehnici de relaxare, acești terapeuți creează un mediu terapeutic propice recuperării și evoluției.
Cu toate că rezultatele nu sunt întotdeauna spectaculoase, mărturia unei paciente care a suferit un AVC și afazie arată că eforturile lui Tuța fac o diferență reală în viețile oamenilor. „Am trecut printr-un moment foarte dificil, dar Tuța mi-a oferit sprijinul și îndrumarea necesare pentru a recupera treptat abilitățile de comunicare și independența. Fiecare pas mic a fost o reușită mare și nu pot decât să îi mulțumesc din suflet pentru tot efortul depus”, mărturisește pacienta.
Deși este la început de drum, tânăra albaiuliancă contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții și la restabilirea independenței pacienților, oferindu-le suportul necesar pentru a face față provocărilor aduse de afecțiunile lor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Trafic blocat pe Valea Oltului, din cauza unei viituri: Realuarea circulației, în aproximativ 5 ore
Trafic blocat pe Valea Oltului, din cauza unei viituri: Realuarea circulației, în aproximativ 5 ore Traficul este blocat pe Valea Oltului / DN 7, la kilometrul 206 din cauza unor aluviuni în cantități mari ce au căzut pe carosabil. Autoritățile județului Vâlcea, mai exact drumarii de la Secția de Drumuri Naționale (SDN) sunt în alertă […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
14 septembrie – Înălţarea Sfintei Cruci, singura sărbătoare în care se ţine post aspru
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
9 septembrie: Ziua Sfintei Ana, ocrotitoarea copiilor și a maternității. Ce nume se sărbătoresc
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
Varza murată – proprietăţi, leac popular excelent pentru minte, inimă şi… trup
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
12 septembrie: 142 de ani de la nașterea, la Cenade, a marelui Ion Agârbiceanu. Povestea din care s-a inspirat pentru Fefeleaga
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
13 septembrie: Ziua internaţională a ciocolatei, cel mai iubit gust de pe cele şapte continente
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
13 septembrie: Ziua Pompierilor din România. Bătălia de pe Dealul Spirii și cum a devenit această zi dedicată pompierilor