Rămâi conectat

Actualitate

Super-radare gata să ardă buzunarele participanţilor la trafic în Ungaria

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Dată fiind poziţia geografică a judeţului nostru vis-a-vis de Ungaria, nu doar o dată ne-am urcat în maşină pentru o vizită precisă pe la supermarketurile lor, pentru o aprovizionare cumsecade pe bani mai puţini decât pe la noi. Dacă până acum, odată depăşită graniţa ţării, ne vedeam liniştiţi de drum, ba fără centură, ba cu telefonul la ureche, toate aceste încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare vor fi depistate fără excepţie, începând cu sfârşitul lunii ianuarie. Au dat ungurii un ban pe cele 160 de unităţi mobile şi nu mai puţin de 365 fixe, dar cu siguranţă vor sta în faţă de pe urma bănuţilor strânşi de la indisciplinaţii din traficul propriu. Vă informăm, aşadar, că poliţia din Ungaria a fost echipată cu radare speciale, cu rezoluţie mare, care indică orice mişcare a şoferilor din raza lor de acţiune. Vizaţi nu sunt doar vitezomanii, ci şi cei care decid să treacă neregulamentar de pe o bandă pe alta, sau să forţeze benzile de autobuz ori pistele de biciclete, pe principiul: nu mă vede nimeni – hoţul neprins e negustor cinstit. „Ochiul soacrei” i-a costat pe fraţii unguri nu mai puţin de 2,3 milioane de euro, dar fiţi convinşi că niciun şofer care vorbeşte la telefon în timpul condusului, ori care nu poartă centura de siguranţă nu va scăpa neidentificat, căci „drăciile” pot obţine date în timp real legate de identitatea maşinii, de plata taxelor de drum, altă mină de aur, aşa că poliţiştii vor afla imediat şi ce alte amenzi la zi aveţi neachitate, dacă este cazul. Aparatura de ultimă generaţie despre care vă povestim se află încă în perioada de testare şi omologare, dar îşi va începe fără doar şi poate activitatea, undeva la sfârşitul acestei luni, fiind amplasate pe toate drumurile şi autostrăzile Ungariei.
Amenzile sunt după cum urmează: pentru vorbit la telefon, 36 de euro în mediul urban şi 72 de euro pe autostradă; pentru lipsa centurii, între 36 şi 108 euro, în funcţie de oraş şi tipul de drum; pentru depăşirea neregulamentară, 44 de euro, la fel şi pentru staţionare sau oprire pe loc interzis. Neacordarea de prioritate se sancţionează cu 60 de euro, conducerea cu acte expirate de mai puţin de trei luni cu 90 de euro, iar alcoolemia sub 0,30 miligrame pe litru de alcool pur în aerul expirat cu 93 de euro. O scăpare ar fi aceea că încă nu se trimit procesele verbale la adresele din România, însă şoferul care are o contravenţie neachitată va fi oprit de poliţiştii maghiari dacă reintră pe teritoriul Ungariei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

1 iulie 2024: Impozit de 70% pentru anumite tipuri de venituri. Care sunt persoanele vizate

Bera Larisa

Publicat

în

1 iulie 2024: Impozit de 70% pentru anumite tipuri de venituri. Care sunt persoanele vizate Impozitul pe veniturile a căror sumă nu a fost identificată se majorează de luni, 1 iulie 2024, de la 16% la 70% Acest nou procent se va aplica deciziilor de impunere emise de organele fiscale începând cu aceeași dată. Așadar, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea