Statul alocă 3 milioane lei pentru intervenții asupra monumentelor istorice
Statul alocă 3 milioane lei pentru intervenții asupra monumentelor istorice
Ministerul Culturii, prin intermediul Institutului Național al Patrimoniului (INP), lansează un apel de finanțare nou pentru protejarea monumentelor istorice în pericol și elaborarea documentațiilor tehnico-economice pentru intervenții asupra acestor monumente.
Suma disponibilă pentru acest apel este de 3 milioane de lei, iar perioada de derulare se întinde de la semnarea contractului de finanțare până la 30 noiembrie 2024.
Finanțarea proiectelor selectate va proveni din Timbrul Monumentelor Istorice.
Pot beneficia de această finanțare, participând cu proiecte și cofinanțare, atât persoane fizice, cât și persoane juridice de drept public sau privat, care au drepturi de proprietate, superficie, concesiune sau folosință pentru o durată mai mare de 25 de ani sau drept de administrare asupra unui monument istoric. Finanțarea se va acorda numai dacă beneficiarul finanțării are surse de finanțare proprii sau atrase în cuantum de cel puțin 10% din valoarea totală solicitată.
Termenul limită pentru înscrierea în acest apel este 14 decembrie 2023. Alocările pentru subprograme sunt următoarele: subprogramul de proiectare pentru documentațiile tehnico-economice are la dispoziție 1.000.000 de lei, iar subprogramul intervențiilor de urgență (ante și post-dezastru) dispune de 1.500.000 de lei.
Proiectele pot fi depuse exclusiv online începând cu 17 noiembrie 2023 pe platforma https://tmi.patrimoniu.ro. De asemenea, este alocată o sumă de 500.000 de lei pentru soluționarea contestațiilor.
Prioritățile Ministerului Culturii prin INP în ceea ce privește finanțarea prin Timbrul Monumentelor Istorice includ protejarea monumentelor istorice aflate în pericol, implicarea comunităților patrimoniale și locale în conservarea acestor monumente și contribuția la programe naționale și internaționale dedicate patrimoniului cultural.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat Salariaţii din administraţia publică reclamă „campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat” şi cer „creşterea numărului de angajaţi, pentru reducerea sarcinilor” Citește și: Taxe, salarii și pensii din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan