Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Statul alocă 3 milioane lei pentru intervenții asupra monumentelor istorice

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Statul alocă 3 milioane lei pentru intervenții asupra monumentelor istorice

Ministerul Culturii, prin intermediul Institutului Național al Patrimoniului (INP), lansează un apel de finanțare nou pentru protejarea monumentelor istorice în pericol și elaborarea documentațiilor tehnico-economice pentru intervenții asupra acestor monumente.

Suma disponibilă pentru acest apel este de 3 milioane de lei, iar perioada de derulare se întinde de la semnarea contractului de finanțare până la 30 noiembrie 2024.

Finanțarea proiectelor selectate va proveni din Timbrul Monumentelor Istorice.

Pot beneficia de această finanțare, participând cu proiecte și cofinanțare, atât persoane fizice, cât și persoane juridice de drept public sau privat, care au drepturi de proprietate, superficie, concesiune sau folosință pentru o durată mai mare de 25 de ani sau drept de administrare asupra unui monument istoric. Finanțarea se va acorda numai dacă beneficiarul finanțării are surse de finanțare proprii sau atrase în cuantum de cel puțin 10% din valoarea totală solicitată.

Termenul limită pentru înscrierea în acest apel este 14 decembrie 2023. Alocările pentru subprograme sunt următoarele: subprogramul de proiectare pentru documentațiile tehnico-economice are la dispoziție 1.000.000 de lei, iar subprogramul intervențiilor de urgență (ante și post-dezastru) dispune de 1.500.000 de lei.

Proiectele pot fi depuse exclusiv online începând cu 17 noiembrie 2023 pe platforma https://tmi.patrimoniu.ro. De asemenea, este alocată o sumă de 500.000 de lei pentru soluționarea contestațiilor.

Prioritățile Ministerului Culturii prin INP în ceea ce privește finanțarea prin Timbrul Monumentelor Istorice includ protejarea monumentelor istorice aflate în pericol, implicarea comunităților patrimoniale și locale în conservarea acestor monumente și contribuția la programe naționale și internaționale dedicate patrimoniului cultural.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Guvernul dorește să reducă adaosul comercial pentru toate alimentele importate și vândute în formă neprocesată: Anunțul Ministrului Agriculturii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Guvernul dorește să reducă adaosul comercial pentru toate alimentele importate și vândute în formă neprocesată: Anunțul Ministrului Agriculturii Toate produsele alimentare importate în România și comercializate ca materie primă, fără a fi procesate sau abatorizate, vor avea un adaos comercial limitat la 5% față de prețul de achiziție, similar celor 21 de produse incluse deja […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea