// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Statistici alarmante – Sute de mame și bebeluși mor în fiecare an în România. Peste 40 de mii de gravide nasc fără să vină la medic în timpul sarcinii

Statistici alarmante pentru România: sute de mame și bebeluși mor în fiecare an în România, iar peste 40 de mii de gravide nasc fără să vină la medic în timpul sarcinii.

Mame și bebeluși ajung la medic când nu se mai poate face nimic. Multe gravide își duc sarcina pe picioare, fără să știe că un doctor trebuie să le urmărească sarcina. Statisticile sunt îngrijorătoare: peste 40 de mii de gravide au născut fără să vină măcar o dată la un consult, iar jumătate dintre acestea erau minore.

Câteva mii de femei din România nu merg la medic deloc și ajung la spital cu grave probleme de sănătate. Unele sunt din zonele defavorizate, fără acces la servicii medicale. Foarte multe gravide sunt însă neinformate, așa că ajung să pună în pericol sănătatea copiilor nenăscuți și pe a lor.

Statisticile sunt alarmante!  Peste 20 la sută din totalul celor aproape 190 de mii de nașteri au fost neinvestigate, iar 11 procente dintre femeile care au adus pe lume un bebeluș anul trecut erau minore. Cu o sarcină dusă fără ajutorul medicului, apar complicațiile, principala cauză de deces în rândul gravidelor.

ONG-urile se chinuie să facă ce nu poate, încă, statul. Merg în zonele defavorizate cu proiecte prin care mamele primesc ajutor, inclusiv bani, acces la informație și sprijin medical.

Sursa: stiri.tvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

loading...