Connect with us
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Ştirea zilei

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia raportează 0,58% infecții nosocomiale în 2016: Peste 140 de pacienți s-au externat cu alte boli

Dragoş Suciu

Published

on

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia raportează 0,58% infecții nosocomiale în 2016, ceea ce înseamnă că din cei 24.682 de pacienți internați, 145 s-au externat cu alte boli, cele mai multe – 41 – fiind luate de către pacienții de pe secția de anestezie și terapie intensivă.

Potrivit raportului de activitate publicat pe site-ul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, în anul 2016 se constată o creștere a numărului infecțiilor nosocomiale, comparativ cu anul 2015, când numărul infecțiilor intraspitalicești a fost 90.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Potrivit specialiștilor, în România există o tendință constatată de subraportare și subdiagnosticare a infecțiilor nosocomiale, având în vedere că incidența la nivel național în majoritatea spitalelor este sub 1%, iar media europeană este de 5,7%.

Cele mai frecvente infecții asociate asistenței medicale la Spitalul din Alba Iulia au fost infecțiile digestive (77), urmate de infecțiile respiratorii (23), infecțiile de tract urinar (20) și infecțiile de plăgi chirurgicale (19).

Agenții microbieni cei mai frecvenți izolați și identificați de către laboratorul de analize medicale din produsele patologice ale pacienților au fost: Clostridium dificile (77 tulpini), Piocianic (15 tulpini) și Proteus Spp (13 tulpini).

De infecțiile nosocomiale au fost afectați pacienți din toate grupele de vârstă, cu frecvență mai mare la grupa 75 – 84 de ani, vârsta medie afectată fiind 65 de ani.

Majoritatea bolilor din spital au fost contactate de pacienții de pe secțiile anestezie și terapie intensivă (41 din 297 externați), boli infecțioase (25 din 1493 externați) și neurologie (23 din 1543 externați).

Infecție nosocomială este cea acea infecție care nu este prezentă sau care nu se află în perioada de incubație în momentul în care pacientul s-a internat în spital și se supraadaugă bolii pentru care pacientul s-a internat. Infecțiile nosocomiale pot să fie în legătură cu deficiențe de igienă, sterilizare, manevre sau îngrijiri medicale. Acest tip de infecție se produce într-un spital, fie între pacienți de boli diferite care ajung în contact unii cu alții, fie de la bolnavi sau purtători proveniți din rândul personalului de îngrijire. De obicei această infecție este post-operatorie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Advertisement

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Un bărbat din Alba, o viață închinată făuriri primului muzeu privat din România. Povestea moțului care a pus temeliile ”comorii din Apuseni”, în 1979

Ziarul Unirea

Published

on

FOTO | Un bărbat din Alba, o viață închinată făuriri primului muzeu privat din România. Povestea moțului care a pus temeliile ”comorii din Apuseni”, în 1979 Emilian Achim din Almașu Mare a pus de curând în cununa experienței sale de viață cea de-a 84-a poveste. Moțul harnic este deţinătorul primului muzeu privat din România, ale […]

Continue Reading

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea