Spitalele din Alba Iulia, Sebeș, Cugir și Abrud au contracte cu Hexi Pharma

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, Spitalul Municipal Sebeș, Spitalul Orășenesc Cugir și Spitalul Orășenesc Abrud au contracte cu Hexi Pharma, firmă în mijlocul scandalului privind eficacitatea dezinfectanților. DSP Alba a prelevat probe, în vederea analizării, de la fiecare unitate sanitară.

hexi pharmaDe la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia s-au prelevat probe de pe veselă, de pe chiuvetă de pe tegumentele pacienților și al personalului. De la Spitalul din Abrud de pe tegumentele personalului și din camera de gardă. De la Spitalul din Cugir de pe noptieră, din chiuvetă, de la cabinetul asistentelor, de pe pavimentul din chirurgie, de la boli infecțioase, iar de la spitalul din Sebeș analizele au vizat, între altele, blocul operator al secției de chirurgie, ginecologia, laboratorul de analize medicale, instrumentarul chirurgiei al secției de obstetrică-ginecologie. S-au luat probe și de pe tegumentele personalului de la Chirurgie.

ELIT

În aceste spitale au fost folosiți dezinfectanți pentru mâini, respectiv pentru suprafețe și veselă.

Citește și Materiale sanitare și documente, ridicate de polițiști de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia

Mihail David - 2020

În scandalul dezinfectantelor diluate, Ministerul Sănătății a demarat deja acțiuni de control și verificare, care se desfășoară în colaborare cu Parchetul General. Sunt efectuate cercetări pentru a se stabili cu celeritate dacă există sau nu o problemă de sănătate publică în legătură cu utilizarea acestor biocide. Pentru derularea acțiunilor de control și elaborarea metodologiilor aferente, Ministerul Sănătății nu a utilizat consultanți externi, din interiorul sau exteriorul sistemului sanitar. Metodologia de control utilizată pentru aceste acțiuni este cea standard și este structurată pe două etape: 1. Etapa inițială, în regim de urgență, care se realizează prin autocontrolul unităților spitalicești, dar și prin probe suplimentare recoltate de către direcțiile de sănătate publică, pe care le vor analiza în laboratoarele proprii. 2. Etapa complexă de control, care presupune controale mixte împreună cu Inspecția Sanitară de Stat și serviciile de control în sănătate publică din cadrul direcțiilor de sănătate publică, precum și recoltarea de probe din biocidele incriminate.

Citește și Spitalul din Alba Iulia, între unitățile în care au fost găsite probe neconforme de dezinfectanți. Lista, publicată de MS

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...