Rămâi conectat

Curier Județean

Spiridușii lui Moş Crăciun: Cine sunt ajutoarele de nădejde ale Moșului

Publicat

în

Povestea celor 6 spiriduşi ai lui Moş Crăciun: Cine sunt ajutoarele de nădejde ale Moșului

Cine a spus că Moș Crăciun nu există, s-a înșelat cu siguranță. Sau nu a știut unde să îl caute. În Laponia, într-o căsuța cu șemineu și căldură, înconjurat de reni și spiriduși așteptând scrisorile celor mici sau pe cei ce vor să-l viziteze. Un tărâm magic cu peisaje de basm, plimbări cu sania trasă de reni, cadouri personalizate și povești magice pentru copii.

Citește și: Mesaje de Crăciun pentru copii. FELICITĂRI și URĂRI prin SMS pentru cei mici

Biroul lui Moș Crăciun, căci desigur, Moșul are și un birou, este situat în principala clădire din sat iar aici vizitatorii pot face fotografii și pot vorbi cu Moșul. Există însă ore în care Moșul nu este disponibil deoarece își citește corespondență și răspunde celor care i-au scris.

Știați că povestea spune că o persoană care trece Cercul Arctic în timpul verii și afară e luna plină, cu un picior de iepure în buzunar și un trifoi în mâna, și mai spune și o vraja secretă, va avea pentru un timp scurt puterea unui lup, ochii unei bufnițe de zăpadă și viteză unui ren?

Electrica Furnizare Discount

Și iată-ne ajunși la elfi, magnificii elfi, mulți îi știm și sub denumirea de spiriduși.

La un moment dat se credea că spiridușîi trăiesc în satul lui Moș Crăciun, satul de la Polul Nord. Cu toate acestea, în 1925 s-a descoperit că nu există reni la Polul Nord, dar există o mulțime în Laponia, Finlanda. Nimeni nu a văzut de fapt, satul lor, deoarece drumul spre acest sat este un secret cunoscut doar de Moș Crăciun și spiriduși. Știm doar că este undeva pe muntele Korvatunturi din regiunea Savukoski din Laponia, Finlanda, care este la granița fino-rusă. De aici vin elfii pentru a-l ajută pe Moș Crăciun.

Știați că pe 6 ianuarie elfii aprind torțe lor și coboară din satul lor secret din munte pentru a dansa într-un ritm secret, pentru a sărbători ultima zi de Crăciun.?

Dar haideți să aflăm câteva din secretele elfilor.

Citește și: Mesaje pentru copii. FELICITĂRI pentru copii. URĂRI de ”La mulți ani” pentru copil care pot fi transmise prin SMS

Cât de mulți elfi sunt acolo?

Asta e ceva ce nimeni nu știe exact. Elfii sunt niște ființe mici și rapide și sunt rareori toți în același loc și în același timp așa că este cel mai greu de apreciat numărul acestora.
Nu va faceți griji, nu va există niciodată o lipsa de elfi, vor fi întotdeauna suficienți pentru a face toate treburile care le cere Moș Crăciun. Conform tradiției elfii sunt copiii lui Gryla şi Leppaludi, mama și tatăl lor. Unii oameni spun că sunt 13 spiriduși, unii spun că 9, unii 6.

Știați că atunci când ultimele raze de soare seară se întâlnesc cu luminile din nord, și vântul bate din Nord și stelele sunt strălucitoare, este un semn că atunci se nasc elfii?

Citește și: Povestea sau legenda lui Moș Crăciun

Elfii au nume?

Bineînțeles, cum credeți altfel? Elfii au tot felul de denumiri, denumirile comune, dar și nume amuzante și aproape la orice nume va gândiți, este posibil să fie al unui elf.

Numiți și spiridușîi Crăciunului, iată aici numele lor vestice:

Bushy Evergreen este inventatorul mașinii magice de fabricat jucării.

Shinny Upatree este cel mai vechi prieten al lui Moș Crăciun, și cofondator al satului secret din Laponia.

Wunorse Openslae a proiectat sania trasă de cai și o întreține pentru performanțe de top. (Se crede că renii ating viteze mai mari decât luminițele pomului de Crăciun). De asemenea, el are grijă de reni.

Pepper Minstix este paznicul secretului locației satului lui Moș Crăciun.

Sugarplum Maria este șeful petrecerilor dulci, și asistentul Doamnei Crăciun, de asemenea, este cunoscută sub numele de Maria Crăciun, deci este o elf-itâ.

Alabaster Snowball este un elf foarte important. El este administratorul listei cu copii cuminți și copii obraznici.

Vechi povești islandeze au dat nume elfilor că: Askasleikir, Gattathefur, Ketkrokur, Stufur, etc. În unele cărți elfii au alte nume: Raudur, Redda, Sledda, Tifill, Laekjaraegir. Nume tainice, greu de pronunțat dar fiecare cu magia lui.

Citește și: Scrioare către Moș Crăciun: Modele cu cele mai frumoase și amuzante texte • Exemple de scrisori care ne pot ajuta să compunem un text pentru Moș

Toți elfii au urechi ascuțite?

Nu, doar unii dintre ei le au. Dacă vreți o explicație mai amuzantă este aceea că este același lucru că unele vaci au coarne, iar unele nu.Unii elfi au predispozițîi genetice care fac că urechile lor să fie lungi și subțiri, în timp ce alțîi nu.

Se joacă elfii cum facem și noi?

Oooo, da! Elfilor place să joace o mulțime de jocuri.
De fiecare dată când fac o jucărie nouă sau un joc nou, pentru a se asigura că acesta funcționează și este în perfectă stare, îl testează. Această testare este parte a sistemului de control al calitățîi a lui Moș Crăciun.

Atunci când elfii nu fac jucării sau nu fac treburile lor, se relaxează jucând jocuri între ei. Unele dintre jocurile care îi bucură sunt luptele cu bulgarii de zăpadă, lupte cu perne, jocuri cu mingea și multe alte jocuri. Să țineți minte că dacă a face jucării este distractiv, a te juca cu ele este de o mie de ori mai plăcut!

Citește și: Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul

Toți elfii fac jucării?

Cu secole în urmă fiecare elf a fost un făuritor de jucării, dar acum această profesie este una specială și venerată de breaslă de spiriduși. Nu toată lumea știe că nu orice elf poate fi un producător de jucării, deși fiecare elf visează că într-o zi să lucreze în fabrică de jucării a lui Moș Crăciun. Pe lângă meseria de făuritor de jucării, există mii de alte meserii pe care le fac elfii. Unii au în sarcina să aibă grijă de reni, unii au grijă de hainele Moșului, unii își găsesc ceva de lucru citind scrisorile către Moș Crăciun, unii au grijă de sania lui Moș Crăciun sau îi dau ajutor doamnei Crăciun în bucătărie.

Știați că există elfi care sunt responsabili cu furnizarea de divertisment pentru Moș Crăciun și spiriduși în toate aceste nopți lungi și reci de iarnă?

Există elfi care sunt electricieni și au obligația să păstreze toate luminile de lucru din satul lui Moș Crăciun, există elfi care sunt instalatori și trebuie să păstreze curată apă care curge în sat, există elfi care sunt fermieri care cultivă Corn Magic pentru reni.

Există, de asemenea, elfi care merg în jurul lumii uitadu-se la băieți și fete pentru a vedea dacă aceștia sunt într-adevăr obraznici sau cuminți. Aveți mare grijă, nu știți când lângă voi se află un elf care va supraveghează!

Ce mănâncă elfii?

Elfii adoră mâncarea – toate tipurile de alimente. Le plac prăjiturelele cu zahăr și scorțișoară, bomboanele făcute de Doamna Crăciun. Ei mănâncă peste, le place mazărea, le place și salată dar această este o delicatesă reală pentru ei, deoarece la Polul Nord vremea este așa de rea că nu pot cultivă propriile lor legume. Le plac și fructele de toate felurile.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Există diferite tipuri de Elfi?

Binînțeles, la fel cum există diferite tipuri de oameni (că americani, ruși, chinezi, japonezi, australieni sau africani) există diferite tipuri de elfi.

Unele dintre cele mai cunoscute tipuri de elfi sunt: Elfi Roși, Elfi Negri, Elfi Albaștri, Elfi Albi, Elfi Galbeni, Elfi Verzi, Elfi Maro, Elfi de Foc, Elfi de Luna.

Pot Elfii să utilizeaze calculatoarele?

Polul Nord este dotat cu calculatoare! Calculatoarele sunt utilizate acum pentru a proiecta jucării, pentru programul de călătorie al Moșului. Elfii au grijă de imensă baza de date a tuturor băieților și fetelor cuminți, și, de asemenea, folosesc calculatoare pentru a monitoriza vremea.

Vechi povești islandeze au dat nume elfilor că: Askasleikir, Gattathefur, Ketkrokur, Stufur, etc. În unele cărți elfii au alte nume: Raudur, Redda, Sledda, Tifill, Laekjaraegir. Nume tainice, greu de pronunțat dar fiecare cu magia lui.

Dragii mei, mai este puțîn până în Ajunul Crăciunului. Pregătiți-va sufletul pentru a primi acest Crăciun în inimi, deschideți fiecare portiță spre lumina și căldură, priviți cu ochii sufletului spre cei de lângă voi, oferiți acum acel zâmbet pe care l-ați tot amânat, oferiți mângâierea și gândul bun celor dragi.

Publicitate

Curier Județean

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Publicat

în

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2021, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică  a  inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 29.11.-03.12.2021, în  activitatea de control, sunt redate mai jos.

Electrica Furnizare Discount

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate:   8

Numar de salariați ai angajatorilor controlați: 1990

                  Din care – femei :    911

Număr deficienţe constatate:      19

       Principalele deficienţe constatate în controale :

  • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;
  • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
  • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;

      În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:

Nr. total unităţi controlate:      9

Număr deficienţe constatate:  17

Număr de măsuri dispuse  :     17

Angajatori sancționați:              6

Nr. sancţiuni aplicate: –    8

                                   –     6  avertismente;

                                   –     2  amenzi in valoare de 16.000 lei.

Nr.evenimente in curs de cercetare : 3

              Principalele deficienţe stabilite în controale :

  • Lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
  • Lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
  • Lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
  • Lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
  • Organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
  • Lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
  • Desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citește mai mult

Curier Județean

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Publicat

în

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat soția. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie.

La data de 5 decembrie 2021, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au fost sesizați, de către o femeie, de 37 de ani, din comuna Bistra, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul, de 47 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

Electrica Furnizare Discount

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Publicat

în

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 460 de amenzi şi au reţinut 17 permise de conducere în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei rutiere, care s-a desfăşurat în săptămâna trecută.

În perioada 4- 5 decembrie 2021, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au desfăşurat o acţiune care a avut ca scop creşterea siguranței rutiere, urmărindu-se, în principal, combaterea excesului de viteză.

Poliţiştii au constatat şi sancţionat 462 de abateri de natură contravenţională, din care 281 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Electrica Furnizare Discount

Au fost reţinute 17 de permise de conducere, din care 6 pentru depășirea cu peste 50 de kilometri/oră a limitei legale de viteză, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare