Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

SmartConnect între municipiul Alba Iulia și comuna Sântimbru: 500.000 de euro eligibili pentru „o regiune inteligentă”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

SmartConnect între municipiul Alba Iulia și comuna Sântimbru: 500.000 de euro eligibili pentru „o regiune inteligentă”

Proiectul de Hotărâre privind depunerea proiectului ”SmartConnect Municipiul Alba Iulia si Comuna Sântimbru, județul Alba” în cadrul apelului de proiecte ”Comunități digitale pentru o regiune inteligentă – soluții digitale” din cadrul Programului Regiunea Centru a fost publicat în Monitorul Oficial Local urmând să fie supus votului consilierilor locali în 17 octombrie în cadrul unei ședințe „ordinare”.

Citește și: Amnistia fiscală de la Alba Iulia: Ce datorii se șterg și în ce condiții? Bugetul local și grija pentru contribuabil

Municipiul Alba Iulia în parteneriat cu Comuna Sântimbru propune pregătirea și depunerea spre finanțare a proiectului „SmartConnect Municipiul Alba Iulia si Comuna Sântimbru, județul Alba”, care vizează Dezvoltarea de soluții digitale pentru serviciile publice locale la nivelul administrației publice locale Alba Iulia și Sântimbru.

Proiectul se depune în cadrul Programului „Regiunea Centru” PRIORITATEA 2: O REGIUNE DIGITALĂ OS 1.2 Valorificarea avantajelor digitalizării, în beneficiul cetățenilor, al companiilor, al organizațiilor de cercetare și al autorităților publice Acțiunea 2.1 Comunități digitale pentru o regiune inteligentă, Intervenția 2.1.1 Comunități digitale pentru o regiune inteligentă – soluții digitale. Acest apel aferent acțiunii 2.1 Comunități digitale pentru o regiune inteligentă a PR Centru este orientat spre susținerea dezvoltării digitale, scopul acestuia fiind creșterea gradului de  digitalizare al administrațiilor publice locale din regiune. Obiectivul general al apelului se subsumează obiectivului de valorificare a avantajelor digitalizării, în beneficiul cetățenilor și al autorităților publice.

Obiectivul specific al apelului este acordarea de ajutor financiar nerambursabil pentru dezvoltarea, testarea, pilotarea și punerea în funcțiune de aplicații de e-guvernare/smart-city sau servicii digitale noi sau semnificativ îmbunătățite în administrațiile locale și județene din Regiunea Centru.

Suma maximă eligibilă care poate fi alocată în cadrul acestui apel de proiecte pentru pilotarea de soluții digitale care să vină în sprijinul cetățenilor este de 500.000 euro. Această intervenție se adresează administrațiilor locale din Regiunea Centru care va sprijini dezvoltarea, testarea, pilotarea și punerea în funcțiune de aplicații de e-guvernare sau servicii digitale noi sau semnificativ îmbunătățite. Aceasta va implica proiectare inclusivă și intuitivă, pentru a asigura că nicio categorie de cetățeni nu este lăsată în urmă în procesul de digitalizare.

În acest context, se propune dezvoltarea unui proiect de către Municipiul Alba Iulia în strânsă colaborare cu Comuna Sântimbru pentru a adresa nevoi comune ale celor două Unități administrativ teritoriale.

La finalul implementării proiectului atât Municipiul Alba Iulia cât și Comuna Sântimbru vor beneficia de soluții digitale adaptate nevoilor comune de digitalizare ale celor 2 UAT-uri, bugetul alocat proiectului acoperind necesarul dezvoltării soluției în egală măsură și cu aceleași funcționalități adaptate pentru ambele administrații publice locale.

Având în vedere considerentele evidențiate mai sus, se propune supunerii dezbaterii și aprobării Consiliului Local Alba Iulia a hotărârii privind aprobarea depunerii proiectului SmartConnect Municipiul Alba Iulia și Comuna Sântimbru, județul Alba, a cheltuielilor legate de proiect și încheierea unui acord de parteneriat între municipiul Alba Iulia și Comuna Sântimbru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Tarife MAI MARI pentru serviciile de la Cimitirul din Alba Iulia din 1 ianuarie 2025: Cât va costa groparul și săpatul locului de veci, de anul viitor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tarife MAI MARI pentru serviciile de la Cimitirul din Alba Iulia din 1 ianuarie 2025: Cât va costa groparul și săpatul locului de veci, de anul viitor Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința ordinară de joi, 17 octombrie 2024, modificarea tarifului pentru săpat groapă, a tarifului gropari, a tarifului pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea