Rămâi conectat

Sport

Sezonul viitor al Ligii I ar putea începe cu mai puţine echipe

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Adio promovărilor din eşalonul secund pe locurile vacante

    Viorel Duru a încins spiritele în rândul conducătorilor din fotbalul românesc după ce a anunţat că din sezonul viitor Liga I ar putea începe cu mai puţine echipe. Şeful comisiei de licenţiere din cadrul FRF a spus sâmbătă la Sport Total FM că formaţiile care vor promova din Liga a II-a în Liga I, dar care nu vor avea licenţă, nu vor putea fi înlocuite. „S-a scos din regulament paragraful care făcea referire la ocuparea locurilor vacante. Nu numai că nu pot promova echipele din Liga a II-a care nu se află pe primele două locuri din seriile lor, ci şi cele din Liga I, de pe locurile 15, 16, 17, 18 nu mai pot spera să joace în Liga I cu condiţia ca una de deasupra liniei retrogradării să nu ia licenţă. Putem juca cu 15, 14, 13 echipe, câte vor lua licenţa! Dintre cele patru echipe de Liga a II-a care vor ocupa locuri promovabile la finalul sezonului, vor promova doar atâtea câte vor obţine licenţa”, a spus Duru. Practic, abrogarea articolului 20 din vechiul ROAF duce la dispariţia reglementărilor privind locurile vacante rămase după terminarea procesului de licenţiere! În aceste condiţii, locurile rămase libere din Liga I nu mai pot fi date echipei sau echipelor de sub linie care obţin licenţa pentru primul eşalon, aşa cum s-a procedat anul trecut când Mioveniul i-a luat locul Bihorului.
Fără promovate din seria a II-a?
Cum în seria I din Liga a II-a promovarea se joacă, afectată în mod direct este seria a II-a, acolo unde Timişoara şi Bistriţa au defilat în tur şi au 10 puncte avans faţă de locul 3 ocupat de Chindia Târgovişte. Poli şi Gloria au mari probleme cu licenţa şi, până la anunţul lui Duru, mai multe echipe, printre care FC Unirea Alba Iulia, FC Argeş sau Chindia Târgovişte, aveau mari speranţe într-o accedere în elită după o clasare pe unul dintre locurile 3 sau 4 la încheierea stagiunii.
Nu mai trec cu vederea datoriile la stat
Viorel Duru a mai spus că din 2013 condiţiile de licenţiere pentru toate formaţiile din Liga I vor fi mult mai dure şi nu vor mai fi acceptate datorii către stat. „Pentru 2012-2013, cluburile din Liga I beneficiază de o păsuire pentru datoriile către stat. Acum e ultimul an când nu le evaluăm. Dacă nu îşi iau de acum măsurile necesare achitării datoriilor către stat, la anul le va fi şi mai greu. Vor putea juca în Liga I numai cluburile care obţin licenţa!”, a precizat Duru. (M.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, triunghiular în Slovenia: remiză cu ND Gorica și eșec cu CSM Reșița

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a susținut un triunghiular în Slovenia, la Rogla, întâlnind ND Gorica (remiză, 1-1) și CSM Reșița (eșec, 0-1). După ce amicalul cu NK Bistrica a fost anulat, uniriștii au susținut două teste a câte 45 de minute în aceeași zi, obținând rezultate de apreciat în fața unor oponenți din eșalonul superior. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea