Rămâi conectat

Cultură Educație

Serviciile oferite în aşezămintele sociale din Alba, exemplu de bună practică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Serviciile desfăşurate în aşezămintele sociale din judeţul Alba, ca urmare a unui parteneriat public-privat între autorităţile judeţene şi Biserica Ortodoxă, au devenit exemplu de bună practică graţie unui proiect cofinanţat din fonduri europene prin programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte în oameni! Intitulat „Parteneriat public-privat în administrarea de servicii sociale – model de excelenţă”, proiectul a fost iniţiat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu DGASPC Alba, DGASPC Mureş, Fundaţia PAEM Alba şi Asociaţia Profesională a Asistenţilor Sociali Alba. Ieri, la sala de conferinţe de la Hotel Parc a avut loc conferinţa de închidere a proiectului, la doi ani de la demararea lui. Reprezentanţii Asociaţiei Filantropia Ortodoxă au precizat că au fost îndeplinite toate obiectivele propuse: evaluarea a 49 de servicii sociale pentru bătrâni şi copii administrate în parteneriat public-privat în cadrul judeţelor Alba-Mureş, sporirea nivelului de competenţe certificate de lucrul cu beneficiarii la nivelul angajaţilor din cadrul serviciilor sociale evaluate din cele două judeţe, îmbunătăţirea competenţelor organizaţionale şi manageriale ale reprezentanţilor a 27 de organizaţii ale societăţii civile implicate în administrarea serviciilor sociale evaluate, sprijinirea elaborării, în parteneriat cu instituţiile publice locale, a unei strategii de dezvoltare organizaţională durabilă a reţelei locale de ONG-uri implicate în livrarea de servicii sociale, crearea şi instituţionalizarea unui mecanism de tip infranet funcţional de administrare a datelor relevante în supervizarea, monitorizarea şi evaluarea calităţii serviciilor către beneficiari la nivelul ONG-urilor responsabile şi a instituţiilor publice cu atribuţii în administrarea de servicii sociale pentru copii şi bătrâni, la nivelul celor două judeţe.
Prezent la eveniment, Ion Dumitrel preşedintele Consiliului Judeţean Alba, instituţia care coordonează activitatea DGASPC Alba, a precizat că parteneriatul pe domeniul social cu Filatropia şi Biserica Ortodoxă oferă servicii pe care statul nu le poate oferi şi de care cei ocrotiţi în case de tip social au mare nevoie, şi anume apropierea de sufletul omului. „Lucrurile bune se pot face numai împreună cu Biserica”, a adăugat Dumitrel. „Parteneriatul cu Biserica Ortodoxă a pornit în anul 2000 de la 2 căsuţe, una la Vingard şi cealaltă la Dumbrava”, şi-a amintit Sorin Chirilă, directorul DGASPC Alba, potrivit căruia în cea mai mare parte în aşezămintele în care sunt ocrotiţi copii, bătrâni sau persoane cu nevoi speciale, serviciile au fost externalizate către ONG-uri ale Arhiepiscopiei Ortodoxe. El a subliniat că în judeţul Alba, la nivelul de decizie al Arhiepiscopiei Ortodoxe şi la cel al Consiliului Judeţean a existat o mare deschidere în sensul susţinerii unui parteneriat privind preluarea-încredinţarea serviciilor din aşezămintele de tip social. „Scopul nu a fost în primul rând diminuarea costurilor, ci creşterea calităţii serviciilor”, a adăugat Chirilă. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea