Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Servicii medicale GRATUITE pentru românii neasigurați, de la 1 iulie: Lista gratuităților din pachetul minimal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noile analize decontate pentru românii asigurați au intrat în vigoare de la 1 iulie. Dar și românii neasigurați beneficiază de la 1 iulie de servicii medicale decontate.

Citește și: Mai multe consultații și analize decontate de CNAS din 1 iulie 2023: Lista completă a noutăților

Astfel, și persoanele fără asigurare de sănătate în sistemul de stat beneficiază de un pachet minimal de servicii medicale care include consultații, investigații, vaccinări, monitorizare a sarcinii, servicii stomatologice, internare și transport sanitar neasistat.

În caz de urgență, spitalul acordă servicii medicale gratuite, dar pacientul suportă cheltuielile dacă spitalizarea continuă după ce starea sa nu mai reprezintă o urgență. Costurile costurile investigațiilor suplimentare și tratamentelor care nu sunt considerate urgențe sunt suportate de pacienți.

De ce servicii medicale gratuite beneficiază românii neasigurați

Pachetul minimal de servicii medicale se acordă pe baza unei declarații pe proprie răspundere a persoanei care solicită serviciile, în care aceasta stipulează faptul că nu are calitatea de asigurat și că nu realizează venituri sau că realizează venituri mai mici decât salariul minim brut pe țară garantat în plată.

Pachetul minimal de servicii medicale include următoarele tipuri de servicii:

-consultații și prescripții medicale pentru afecțiuni acute și cronice,
-examinări paraclinice și investigații de laborator,
-vaccinări și imunizări,
-monitorizarea sarcinii și a lehuziei,
-servicii stomatologice profilactice și curative,
-internare și tratament în spital pentru afecțiuni care necesită spitalizare urgentă sau continuată,
-transport sanitar neasistat pentru cazurile care necesită internare sau externare din spital.

Persoanele care beneficiază de pachetul minimal de servicii medicale suportă integral costurile pentru investigaţiile paraclinice recomandate şi tratamentul prescris de medicii de familie ori de medicii de specialitate.

În cazul urgențelor medico-chirurgicale, spitalul acordă serviciile medicale având obligaţia să evalueze situaţia medicală a pacientului şi să îl externeze dacă serviciile medicale de urgenţă nu se mai justifică. Pentru spitalizarea continuă, la solicitarea pacientului se poate continua internarea în regim de spitalizare continuă, dar acesta va fi nevoit să suporte cheltuielile aferente serviciilor medicale spitalicești, pe toată perioada în care acesta le primește, dar ele nu mai reprezintă o urgență.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea