Rămâi conectat

Ştirea zilei

Senatorul Daniel Breaz nu este de acord cu excluderea din PSD a primarului Gheorghe Damian și a consilierului județean Ioan Florea: Cred că lucrurile se vor soluționa într-un mod pozitiv

Dragoş Suciu

Publicat

în

Senatorul Daniel Breaz a spus, vineri, că primarul din Ciugud, Gheorghe Damian și consilierul județean Ioan Florea sunt doi oameni valoroși, nefiind de acord cu excluderea lor din PSD, opinând că lucrurile se vor soluționa într-un mod pozitiv.

Daniel Breaz la Radio Unirea FM”Eu am fost dintre cei care atunci când s-a discutat la acea ședință propunerea de excludere a colegilor mei am exprimat un punct de vedere diferit față de al multor colegi din organizația PSD Alba. Este o procedură în derulare, dar eu încă o dată spun, este loc pentru toți, sunt doi colegi valoroși și e loc pentru toți în PSD și cred că lucrurile se vor soluționa într-un mod pozitiv. Eu îi apreciez mult pe cei doi colegi ai mei și în final, pentru că sunt niște pași care urmează, e o procedură mai lungă… vom vedea”, a spus senatorul Daniel Breaz, fiind întrebat de jurnaliști ce poziție are privind excluderea celor doi. Acesta a participat la o conferință despre Regina Maria susținută de ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Gheorghe Damian și Ioan Florea au fost excluși în 14 ianuarie în urma unei ședințe a Comitetului Executiv Județean al PSD Alba.

Gheorghe Damian, primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din țară, a fost propus, în vară, de Liviu Dragnea să preia conducerea PSD Alba, el precizând că refuză să creadă că excluderea din partid a venit de la conducerea centrală.

Părerile sunt împărțite după excluderea din PSD a unuia dintre cei mai performanți primari de comune din țară. Pe de o parte, unii consideră că liderului PSD Alba, Ioan Dîrzu, i-a fost teamă de concurență, iar alții sunt de părere că o astfel de decizie nu putea fi luată fără înștiințarea și acceptul organizației centrale.

Neoficial, lui Damian i se impută diferența de scor obținută de PSD, la alegerile locale, între Primăria Ciugud și Consiliul Județean Alba.

Un alt motiv de nemulțumire vehiculat în spațiul public este că la alegerile parlamentare Gheorghe Damian ar fi făcut campanie doar pentru Daniel Breaz, rector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care a ocupat locul 1 la Senat. Primarul din Ciugud s-a amuzat de acest motiv, când a fost întrebat, precizând că e la ”mintea cocoșului”, că nu putea să le spună oamenilor să voteze cu alt partid la Camera Deputaților, întrucât și el ocupa un loc pe această listă, chiar dacă era neeligibil.

”Cum credeţi că pot eu să mă duc în campania electorală când eu sunt pe listă la deputaţi, indiferent de loc, să le spun oamenilor, votaţi lista la Senat şi nu o votaţi la Camera Deputaţilor? Cum credeţi? Sigur, cuiva nu i-a convenit că am fost cel mai vocal şi mai insistent că Daniel Breaz trebuie să fie locul 1 la Senat. Haideţi să ne uităm ce imagine are Daniel Breaz şi ce imagine avem ceilalţi, oricare dintre noi. Mie mi-au spus-o în faţă foarte mulţi, eu o să votez lista la Senat pentru omul acela, la deputaţi îmi pare rău, dacă tu erai mai sus, poate votam”, a declarat, după excludere, Gheorghe Damian.

Pe de altă parte, președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a evitat să facă publice motivele excluderi, deoarece sunt ”probleme interne”, iar ”rufele nu trebuie spălate în public”.

”Măsurile au fost necesare pentru consolidarea organizației, pentru solidaritate și pentru a merge într-o direcție corectă, cinstită și constructivă. Nu vreau să pun gaz pe foc, doar dacă trebuie”, a spus săptămâna trecută Ioan Dîrzu.

Comuna Ciugud a atras 16 milioane de euro din fonduri europene, fiind una dintre primele din țară cu drumuri agricole asfaltate, piste pentru bicicliști, internet wireless în parcuri și iluminat public de la energia eoliană. Primăria a amenajat, într-un sat vecin cu Alba Iulia, o zonă industrială unde s-au realizat investiții private de circa 10 milioane de euro și 1.000 de locuri de muncă.Aceasta este singura comună din judeţul Alba unde populaţia între cele două recensăminte – din 2002 şi 2011 – a crescut, respectiv de la 2.700 la 3.200 de locutori, datorită, spun oamenii, ”condiţiilor de viaţă create”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea