Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia şi-a etalat ce are mai bun la „Ziua Porţilor Deschise”
La Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia a avut loc „Ziua Porţilor Deschise”, eveniment în cadrul căruia s-au desfăşurat o serie de manifestări la care au participat atât colectivul unităţii conduse de prof. Rodica Marinescu şi înv. Nicolae Radu, cât şi copiii unor grădiniţe din municipiu, însoţiţi de părinţi. Au avut loc vizite ale preşcolarilor, expoziţii cu reviste, lucrări şi produse ale elevilor, cu diplomele obţinute de elevii şcolii pe parcursul anului şcolar 2011 – 2012, momente muzicale, campanii de educaţie sanitară şi demonstraţii ale „Sanitarilor procepuţi”, educaţie ecologică, experimente în laboratorul de biologie, parada costumelor ecologice, parodii, prezentări, demonstraţii şi întreceri sportive, ateliere de lucru, tombolă, carnaval, concursuri, ateliere de lucru, concert de cântece în limba engleză, karaoke, şezători, scenete, dans. Organizatorii manifestărilor au fost profesorii Rodica Marinescu – director, Nicolae Radu – director adjunct, Ileana Ţăran, Daniel Boian, Vasile Petric şi Magdalena Cucu.
Şcoala are 46 de dascăli titulari, 1 pesonal asociat, 2 cumul şi 1 suplinitor calificat, din care 32 au gradul didactic I, 8 – gradul II, 9 – definitivat, 1 – debutant. În anul şcolar curent, a avut 20 de clase cu 504 elevi din ciclul primar şi 16 clase cu 425 de elevi în ciclul gimnazial – în total 36 de clase cu 929 de elevi. Şcoala „Mihai Eminescu” dispune de săli de clasă moderne, dotate cu videoproiectoare, laptop-uri şi ecrane de proiecţie, cabinete de istorie, geografie, informatică, logopedie şi consiliere, laboratoare AEl, de fizică-chimie şi biologie, sală de sport, teren de fotbal cu suprafaţă artificială şi nocturnă, cabinet medical şi stomatologic, bibliotecă şcolară. Pe lângă rezultatele deosebite de la învăţătură, unde numai la olimpiadele şi concusurile şcolare din acest an elevii au cucerit 175 de premii şi menţiuni, Şcoala „Mihai Eminescu” este implicată în numeroase activităţi extraşcolare şi proiecte europene Comenius.
Robert GHERGU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]