// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Zilele Municipiului Sebeș - 2018

Sâmbătă, ora 15.00, la Galda de Jos, Industria – Metalurgistul Cugir: derby „de Alba” cu miză fotoliul de lider al seriei

Al 4-lea derby „de Alba” din această toamnă, sâmbătă, 14 octombrie, ora 15.00, dintre Industria şi Metalurgistul Cugir reprezintă din punct de vedere al importanţei un duel judeţean la vârf, un meci în care miza este fotoliul de lider al Seriei a 5-a, pe lângă orgolii şi ambiţii.

Amfitrionii (ultima treaptă a podiumului, 13 puncte) au pus capăt crizei prin victoria externă de la Comuna Recea, succes care a trimis Metalurgistul Cugir, adversara de mâine, în fotoliul pluşat al liderului, cu 15 puncte. Gruparea de sub Drăgana a suferit singurele eşecuri stagionale în compania conjudeţenelor, iar acum bifează al treilea duel cu o reprezentantă a Albei fotbalistice.

*Paul Ciucă: „Adversarii au un prim unsprezece foarte bun”

Pentru Industria este al treilea joc la rând împotriva unui adversar situat pe prima poziţie, după întâlnirile cu AFC Hermannstadt (Cupa României) şi Fotbal Comuna Recea (runda anterioară). „Esta a treia partidă consecutivă în care întâlnim un lider, un derbz judeţean cu toate ingredientele sale. Nu avem ambiţii exacerbate, suntem conştienţi de dificultatea meciului şi sper să facem faţă adversarului, mai ales că evoluăm în faţa propriilor spectatori, care au devenit destul de pretenţioşi. Metalurgistul are cel mai bun prim unsprezece dintre adversarii pe care i-am văzut până în prezent. Făgărăşanu traversează o formă excelentă, dar nu ne vom lua măsuri speciale să-l anihilăm, întrucât toţi adversarii sunt periculoşi”, a declarat Paul Ciucă. Amfitrionii nu pot conta pe Bedelean şi Cioară – accidentaţi, Popa Bîrsan – revenit în Spania, însă sunt apţi de joc D. Lupşan, Fl. Scheau şi D. Sîrbu.

*Călin Moldovan: „Întâlnim o echipă incomodă”

În tabăra „roş-albaştrilor”, doar o singură absenţă, mijlocaşul Şuteu, indisponibil până la finele anului (s-a operat la menisc). „Întâlnim o echipă incomodă, care an de an a fost sus în clasament, un adversar care se agaţă de orice minge şi de orice meci. Nu avem o notă suplimentară de ambiţie pentru că întâlnim o conjudeţeană. Este un mci de campioanat, pe care-l abordăm foarte serios, ne propunem să-l câştigăm şi sper să şi reuşim”, a afirmat Călin Moldovan. De la revenirea în eşalonul terţ, în 2013, gruparea de sub Drăgana a acuzat mereu probleme în disputele cu conjudeţene, având o singură victorie (3-2, în martie 2015, cu… Industria Galda) din cele 7 întâlniri disputate cu Performanţa Ighiu, Unirea Alba Iulia şi Industria Galda.

Dan HENEGAR