Rămâi conectat

Actualitate

S-a DESCHIS circulația rutieră pe Transfăgărășan, cu o lună mai devreme față de data obișnuită

Ziarul Unirea

Publicat

în

S-a DESCHIS circulația rutieră pe Transfăgărășan, cu o lună mai devreme față de data obișnuită

Transfăgărășanul (DN7C) s-a deschis astăzi, 7 iunie, începând cu ora 07:00. Deschiderea de anul acesta are loc cu aproape o lună mai devreme față de data obișnuită de 1 iulie, a anunțat șeful CNAIR, Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook.

Se va putea circula inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș), între orele 07:00 – 21:00.

Citește și: Se redeschide circulația pe Transalpina. Precizările CNAIR despre restricțiile de acces și viteză

În cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea în condiții de siguranță.

CNAIR face apel la cei care tranzitează Transfăgărășanul să nu încerce să hrănească urșii care staționează în zona drumului, pentru a nu provoca reacții periculoase din partea acestora.

În ultimele săptămâni, drumarii au lucrat cu mai multe utilaje pentru a îndepărta zăpada, care în unele locuri a avut şi patru metri înălţime.

În urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanţii CNAIR (inclusiv de la DRDP Craiova şi SDN Târgu Jiu), a fost luată decizia redeschiderii circulaţiei rutiere pe Transalpina începând cu data de 1.06.2024.

Sectorul de drum montan dintre Rânca şi Curpăt al DN67C (Transalpina) s-a redeschis pe timpul zilei, în intervalul orar 08:00 – 18:00.

În afara acestui interval orar accesul este interzis din cauze obiective care ţin de specificul acestei zone montane aflate la mare altitudine.

De asemenea limita de viteză pe acest sector de drum este de maximum 30 km/oră iar accesul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Datoria statului a EXPLODAT: În luna aprilie 2024 a depășit 52% din PIB

Unirea Ziarul

Publicat

în

Datoria statului a EXPLODAT: În luna aprilie 2024 a depășit 52% din PIB În această circumstanță, în care datoria depășește jumătate din valoarea PIB-ului, Guvernul trebuie să ia anumite măsuri. Datoria guvernamentală a crescut în aprilie 2024 până la 852,816 miliarde lei (52,1% din PIB), de la 845,098 miliarde de lei (51,6% din PIB) în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea