Rămâi conectat

Economie

S-a adoptat ”taxa pe lăcomie”. S-au redus comisioanele la Pilonul II. LISTA MĂSURILOR FISCALE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vineri seara, Guvernul a adoptat, ordonanța de urgență privind unele măsuri economice. Principalele prevederi ale actului normativ au fost prezentate de Eugen Teodorovici și consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov.

La finalul şedinţei de Guvern de vineri, Darius Vâlcov a declarat că la Pilonul II, contribuția nu a fost redusă, dar s-au redus comisionale, respectiv cel de administrare de 2,5% la 1%. Comisionul de 0,05% pe lună a fost înlocuit cu unul care variază de la 0,02% la 0,7% în funcție de randament.

Eugen Teodorovici  a declarat că „Astăzi a fost adoptat un act foarte așteptat de români și de cei cu capital autohton. Actul normativ conține un set de măsuri care are scopul de a crește bunăstarea românilor și stimularea investițiilor. Luăm aceste măsuri în urma unei analize riguroase și comparând situația cu alte state din UE și cu media din UE.

O primă măsură este propunerea de a înființa un fond privind dezcoltarea a 31 de stațiuni balneare de interese național în care vom prevedea sume de 310 milioane lei. Scopul e de a moderniza tot ce ține partea de infrastructură. De asemenea dotări cu echipamente moderne și pregătirea personalului medical.

De asemenea un punct este introducerea unul mecanism pentru protejarea populație pentru cei care au active, în cazul unui ROBOR mai mare de 2%. Știți cu toții, și avem aici documente care arată anumite practici incorecte față de populație și de economia reală. Aplicarea sau impozitarea timpilor financiari, în cazul unui ROBOR mai mare de 2%”, a declarat.

Darius Vâlcov a declarat că ”Guvernul a decis plafonarea preţului la gaze şi energie electrică pentru următorii trei ani pentru toţi consumatorii casnici”.

Măsurile anunțate vineri, de premierul Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern:

  • Impozitarea activelor financiare a băncilor dacă ROBOR crește peste 2%
  • Reducerea comisioanelor de administrare a fondurilor de pensii private de la 2,5% la 1%
  • Stabilirea unui nivel minim de 1 miliard de euro pentru vânzarea licențelor 5G și stabilirea unui nivel minim de 2 miliarde de euro pentru prelungirea licențelor 3G
  • Plafonarea prețului la gaze și energie electrică pentru următorii trei ani pentru consumatorii casnici
  • Înființarea unui fond de investiții pentru autoritățile locale și universități
  • Creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor la 3.000 lei brut din ianuarie, reducerea taxelor pe muncă
  • Majorarea taxelor pe viciu în cazul jocurilor de noroc la 2% din cifra de afaceri.
  • Demararea unui program privind construcția a 1.000 de grădinițe cu program sportiv în parteneriat public-privat.
  • Devansarea aplicării creșterilor salariale pentru cadrele didactice
  • Acordarea voucherelor de vacanță pentru bugetari
  • Firmele private și fundațiile care vor construi în următorii 2 ani de zile o astfel de grădiniță vor primi din partea statului român până la 500.000 de euro la finalizarea investiției.
  • Înființarea unui fond pentru dezvoltarea a 31 de stațiuni balneare, pentru care vor fi alocați 310 milioane de lei
  • Majorarea de la 1 septembrie, cu trei luni în avans, a punctului de pensie și a pensiei minime astfel: punctul de pensie va crește de la 1.100 lei la 1.265 lei, iar pensia minimă de la 640 lei, la 704 lei.

Sursa: stiripesurse.ro, economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

ANAT cere statului român să impună măsuri pentru combaterea turismului „la negru”: Consecințele turismului ilegal în România

Bera Larisa

Publicat

în

ANAT cere statului român să impună măsuri pentru combaterea turismului „la negru”: Consecințele turismului ilegal în România Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) afirmă că autorităţile române ar trebui să acorde o prioritate sporită combaterii „turismului la negru”, din cauza consecinţelor negative semnificative asupra industriei turismului şi economiei în general, conform unui comunicat remis, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea