Rămâi conectat

Actualitate

Românii vor plăti mai mult pentru serviciile medicale: Prețurile s-au majorat cu până la 30 %

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Românii vor plăti mai mult pentru serviciile medicale: Prețurile s-au majorat cu până la 30 %

La începutul anului 2023, comparativ cu 2022, pacienții trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar pentru investigații medicale la clinicile private.

Potrivit unei analize făcute de Ziarul Financiar, costurile în cabinetele şi clinicile private au crescut cu 10 până la 30%.

O consultaţie costă între 250 şi 350 de lei. În cazul profesorilor universitari, consultaţia ajunge şi la 400-500 lei (100 de euro).

Mai departe, investigaţiile imagistice de tip computer tomograf sau RMN şi ele s-au scumpit în medie cam cu 100 de lei.

Intervenţiile chirurgicale la privat, conform datelor din piaţă, s-au scumpit în ultimii doi ani cu 20 – 25%. Şi costurile cu cazarea şi serviciile conexe din clinicile private s-au mărit, evident ca urmare a creşterilor din energie sau a preţurilor tot mai mari la materialele folosite în spitale.

Recent, directorul medical al Institutului Inimii „Nicolae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, Adrian Molnar, a declarat că medicii ar trebui să lucreze ori la stat, ori la privat.

Dr. Adrian Molnar consideră că dacă s-ar lua decizia ca medicii să aleagă dacă vor să lucreze la privat sau la stat, nu în ambele locuri, atunci se vor rezolva o mare parte din problemele cu care se confruntă în prezent sistemul medical românesc.

„Cred că aici este una dintre problemele mari ale sistemului medical românesc. Această interferenţă privatul cu spitale de stat. După părerea mea, medicii ar trebui să lucreze sau la stat, sau la privat. Nu în ambele locuri.

Atunci când se va rezolva această problemă, o mare parte din problemele sistemului sanitar românesc ar dispărea. Nu se poate ca un medic să lucreze dimineaţa la stat şi după amiază la privat în aceeaşi specialitate, cu bolnavi de acelaşi tip. Nu se poate ca medicul care lucrează la stat să îndrume pacienţii din spitalele de stat, din ambulatoriile de stat, să le îndrume către privat, spunându-le că nu vor beneficia de aceleaşi servicii la stat ca şi la privat, că nu sunt aceleaşi materiale, că nu au aceleaşi resurse. Nu este adevărat, nu este deloc adevărat.

Cel puţin în specialitatea mea şi în specialităţile conexe cu specialitatea mea se lucrează cu exact aceleaşi materiale şi la stat, şi la privat, aceiaşi oameni lucrează şi la stat şi la privat, diferenţa este că la stat pacienţii sunt trataţi gratuit, pe când la privat pacienţii trebuie să plătească”, a declarat Adrian Molnar, luni, la Prima News, relatează G4media.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Investiție de peste jumătate de milion de euro din fonduri europene pentru modernizarea învățământului agricol din România

Bera Larisa

Publicat

în

Investiție de peste jumătate de milion de euro din fonduri europene pentru modernizarea învățământului agricol din România Ligia Deca, ministrul Educației a anunțat faptul că, au fost semnate contractele de finanțare prin PNRR câștigate de universitățile care pot asigura formarea cadrelor didactice din liceele agricole. Citește și: FOTO | Învățământul profesional și dual, promovat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea