Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

România va depăși Turcia la PIB pe cap de locuitor în acest an. Estimarea făcută de FMI

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
România va depăși Turcia la PIB pe cap de locuitor în acest an. Estimarea făcută de FMI

Cele mai recente estimări ale FMI arată că țara noastră va depăși Turcia, în acest an, din punct de vedere al PIB pe cap de locuitor, ajustat la puterea de cumpărare. De asemenea, potrivit estimărilorm, peste 4 ani, România ar urma să ajungă din urmă Rusia și Grecia, relatează G4Media.

Potrivit datelor FMI din octombrie 2019, România va ajunge în 2020 la un PIB/capita de 29.554 de dolari internaționali și va depăși pentru prima dată, în acest secol, Turcia, care va acumula un PIB pe cap de locuitor de 29.326 de dolari internaționali.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În următorii ani, România se va apropia de Rusia și Grecia din același punct de vedere, urmând să ajungă, de facto, aceste două state din urmă în 2024, an în care se opresc proiecțiile forului internațional.

Potrivit sursei citate, România va rămâne însă la distanță de Ungaria, care în 2024 va avea un PIB pe cap de locuitor de 43.372 de dolari internaționali, iar Germania unul de 63.281, adică dublu față de România.

În 2016, datele FMI preconizau că România va depăși Croația în 2017 la același indicator. Estimarea s-a confirmat, însă în 2018. România este acum a treia cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, mai prost stând doar Croația și Bulgaria.

Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor este unul dintre cei mai utilizați parametri pentru compararea nivelului de trai între țări diferite. PIB/locuitor este definit de Institutul Național de Statistică ca reprezentând valoarea totală a bunurilor și serviciilor produse într-o regiune – în cazul de față o țară – împărțită la numărul de locuitori existent în regiunea respectivă.

Pentru a obține un indicator și mai relevant, se folosește ajustarea PIB la puterea de cumpărare, care diferă de la țară la țară. Acest din urmă indicator este exprimat de FMI în dolari internaționali 2011 PPP (Purchasing Power Parity – Paritatea Puterii de Cumpărare). Un dolar internațional are aceeași putere de cumpărare în fiecare stat ca un dolar în SUA.

Sursa: Digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea