Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rezultate Evaluare Națională 2024, în Alba: Peste 600 de elevi din județ au luat medii sub 5

Bera Larisa

Publicat

în

Rezultate Evaluare Națională 2024, în Alba: Peste 600 de elevi din județ au luat medii sub 5

În județul Alba, 628 de elevi au luat medii sub 5 la Evaluarea Națională 2024. De asemenea, anul acesta nu a fost nici o medie de 10 curat în județ. În schimb, au fost 12 note de 10 la proba de limba și literatura română și 12 note de 10 la proba de matematică.

Citește și: Rezultate Evaluare Națională 2024 în Alba: 12 note de 10 la Limba și Literatura română și 12 note de 10 la Matematică. De la ce școli provin elevii

Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații la centrele de examen sau le transmit electronic, în zilele de 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00).

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.

În cazul candidatului minor, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestuia.

Conform Ministerului Educației, comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale.

Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TOPUL RUȘINII în Alba, la Evaluarea Națională 2024: Școlile cu ZERO elevi peste nota 5 la examen

Bera Larisa

Publicat

în

TOPUL RUȘINII în Alba, la Evaluarea Națională 2024: Școlile cu ZERO elevi peste nota 5 la examen Evaluarea Națională este un moment esențial în viața fiecărui elev din România, oferindu-le șansa de a-și demonstra cunoștințele acumulate pe parcursul anilor de școală și de a obține notele necesare pentru admiterea în liceu. Totuși, anul 2024 a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea