Rețeta zilei de miercuri, 8 iulie: Drob de vinete cu pește
Vorbeam deunăzi cu prietena mea, Cornelia Moise, bănățeancă, profesoară de Literatură și mare iubitoare a „culinăritului”.
Corneliei nu-i displace să încerce feluri de mâncare contradictorii prin denumirea și prin forma lor și, adeseori, prin ingredientele care, altundeva decât în bucatele ei, parcă nu se împrietenesc. E celebră rețeta ei de pere de carne de vițel, cu sos de roșii și zahăr caramelizat. O minunăție, vă asigur! (Iar cei care deja le-au preparat sunt sigură ca îmi dau dreptate!)
Deunăzi, Cornelia mi-a dat un telefon să-mi amintească o altă mâncare deosebită din agenda ei de bucătărie. Este vorba despre drobul de vinete cu pește, despre care eu, sincer vă spun, nu am mai auzit până în ziua în care l-am gustat la masa ei.
Pentru prepararea lui ar cam fi nevoie de două vinete de mărime potrivită, patru cepe, un cartof mai măricel, 150 g de file de pește (șalău, știucă sau crap) dezosat, patru ouă, 120 g de făină, o lingură cu pesmet, 80 g de unt, o legătură de pătrunjel verde, o legătură de mărar, sare și piper, după gustul fiecăruia.
Află cum se prepară de pe ANTENA SATELOR
foto: antenasatelor.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
20 ianuarie | Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Eftimie cel Mare, născut din pântece sterp și neroditor
20 ianuarie | Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Eftimie cel Mare, născut din pântece sterp și neroditor În fiecare an, în data de 20 ianuarie, Biserica Ortodoxă îl pomenește pe preacuviosul părinte Eftimie cel Mare. La fel ca și în cazul Sfântului Ioan Botezătorul, Eftimie se naște din pântece sterp și neroditor. Pavel și […]