Rețeta zilei de miercuri, 22 aprilie: Rulada Mamei Floarea
În satul bucovinean Poiana Stampei trăia odată o femeie pe nume Floarea. Floricica îi spuneau pe când era mai tânără, dar după ce trecuseră anii peste ea i-au zis Floarea. Floarea Bucătăreasa. Și așa i-a rămas numele și după ce n-a mai fost pe lume. De la ea a mai rămas și această rețetă – „Rulada Mamei Floarea”, pregătită din carne de porc, umplută tot cu carne, după cum se va vedea. Iar nepoții și strănepoții ei o pregătesc azi, pomenindu-i numele.
Ai trebuință de: o pulpă de porc, ouă fierte, morcovi, gogoșari la oțet, sare, piper, pătrunjel verde.
Cum se pregătește: Din pulpa de porc se taie carnea în aşa fel încât să iasă ca o foaie de aproximativ un centimetru grosime, care se bate şi se condimentează ca pentru grătar cu sare, piper. Se poate lăsa şi într-un baiţ timp de câteva ore.
Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR
foto: antenasatelor.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Pensii 2025: Cum afli online ce vechime în muncă ai și dacă ai plătite contribuțiile pentru pensie?
Pensii 2025: Cum afli online ce vechime în muncă ai și dacă ai plătite contribuțiile pentru pensie? Din 2025 românii pot verifica vechimea în muncă cu un click, pe internet, fără a mai fi necesar să se deplaseze la ghișeu și să stea la coadă. Sistemul de evidență a contractelor de muncă este de acum […]