Rămâi conectat
MA-RA-MU

Opinii - Comentarii

Rețeta zilei de miercuri, 22 aprilie: Rulada Mamei Floarea

Ziarul Unirea

Publicat

în

În satul bucovinean Poiana Stampei trăia odată o femeie pe nume Floarea. Floricica îi spuneau pe când era mai tânără, dar după ce trecuseră anii peste ea i-au zis Floarea. Floarea Bucătăreasa. Și așa i-a rămas numele și după ce n-a mai fost pe lume. De la ea a mai rămas și această rețetă – „Rulada Mamei Floarea”, pregătită din carne de porc, umplută tot cu carne, după cum se va vedea. Iar nepoții și strănepoții ei o pregătesc azi, pomenindu-i numele.

rulada de porcAi trebuință de: o pulpă de porc, ouă fierte, morcovi, gogoșari la oțet, sare, piper, pătrunjel verde.

Cum se pregătește: Din pulpa de porc se taie carnea în aşa fel încât să iasă ca o foaie de aproximativ un centimetru grosime, care se bate şi se condimentează ca pentru grătar cu sare, piper. Se poate lăsa şi într-un baiţ timp de câteva ore.

Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR

foto: antenasatelor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie se ştie că a lăsat Bisericii documente preţioase – scrisorile sale dedicate comunităţilor crestine prin care trecea pe drumul martiriului, care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea