Rețeta zilei de miercuri, 22 aprilie: Rulada Mamei Floarea
În satul bucovinean Poiana Stampei trăia odată o femeie pe nume Floarea. Floricica îi spuneau pe când era mai tânără, dar după ce trecuseră anii peste ea i-au zis Floarea. Floarea Bucătăreasa. Și așa i-a rămas numele și după ce n-a mai fost pe lume. De la ea a mai rămas și această rețetă – „Rulada Mamei Floarea”, pregătită din carne de porc, umplută tot cu carne, după cum se va vedea. Iar nepoții și strănepoții ei o pregătesc azi, pomenindu-i numele.
Ai trebuință de: o pulpă de porc, ouă fierte, morcovi, gogoșari la oțet, sare, piper, pătrunjel verde.
Cum se pregătește: Din pulpa de porc se taie carnea în aşa fel încât să iasă ca o foaie de aproximativ un centimetru grosime, care se bate şi se condimentează ca pentru grătar cu sare, piper. Se poate lăsa şi într-un baiţ timp de câteva ore.
Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR
foto: antenasatelor.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
20 ianuarie | Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Eftimie cel Mare, născut din pântece sterp și neroditor
20 ianuarie | Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Eftimie cel Mare, născut din pântece sterp și neroditor În fiecare an, în data de 20 ianuarie, Biserica Ortodoxă îl pomenește pe preacuviosul părinte Eftimie cel Mare. La fel ca și în cazul Sfântului Ioan Botezătorul, Eftimie se naște din pântece sterp și neroditor. Pavel și […]