Rețeta zilei de joi, 12 februarie: Miel cu spanac
Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Nici în post nu am intrat încă. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român își face vara sanie și iarna car, de pe acum ar trebui gospodinele să-și întocmească meniul pentru ziua cea luminată. Nu de alta, dar trecând deunăzi prin Mehedinți, pe la Strehaia, dada Ileana mi-a adus aminte de rețeta de Miel cu spanac, pe care vreau să v-o dăruiesc și domniilor voastre.
Și mai zicea dada Ileana că, la ziua sorocită, bine-ar fi să aveți pregătită, la-ndemână, și o ulcică de vin roșu de prin partea locului, o Fetească Neagră de Vânju Mare.
Ai trebuință de: 750 g carne de miel, 2 kg spanac proaspăt, o lingură de făină, 50 g untură, o ceapă, 100 ml suc de roșii, sare, piper.
Cum se procedează:
Citește rețeta pe pagina ANTENA SATELOR.
Simona LAZĂR
foto: antenasatelor.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Urzica, planta minune a primăverii: Care sunt beneficiile urzicilor și cum le consumăm. De ce sunt contraindicate femeilor gravide
Urzica, planta minune a primăverii: Care sunt beneficiile urzicilor și cum le consumăm. De ce sunt contraindicate femeilor gravide Urzica este consuiderată planta minune a primăverii, bogată în vitamine, minerale și antioxidanți și utilizată frecvent în medicina naturistă. Pot fi consumate în diverse preparate, precum ceaiuri sau tocănițe. Urzica (Urtica dioica) este o plantă perenă […]