Rămâi conectat

Curier Județean

Rețeaua de canalizare va fi extinsă în comuna Șona: Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria comunei Șona a solicitat APM Alba emiterea acordului de mediu pentru realizarea proiectului privind extinderea rețelei de canalizare, propus a fi amplasat în satele Lunca Târnavei, Șona, Biia, Sanmiclăuș, intravilan – extravilan.

Administrația locală urmărește prin acest proiect următoarele obiective :

-Extinderea rețelei de canalizare menajera in localitatiile Biia si Sanmiclaus ;
-Realizarea rețelei de canalizare in loc. Sona si Lunca Tamavei
-Modernizarea statiei de epurare in loc. Biia.

Astfel, potrivit documentației, se va realiza un sistem de canalizare în sistem separativ, canalizarea apelor uzate menajere fiind evacuată înspre stația de epurare existentă prin colectoarele de canalizare existente.

Extinderea infrastructurii edilitare va genera o creștere a gradului de confort și de securitate sanitară pentru populație, ceea ce reprezintă o premisă pentru dezvoltarea economiei locale.

Crearea și modernizarea sistemelor de colectare a apei uzate constituie elemte de bază pentru comunitatea rurală. Acestea sunt necesare pentru asigurarea condițiilor de sănătate, protecția mediului, accesibilitatea, și în general, condiții optime de trai. Infrastructura asigură, de asemenea, premisele pentru dezvoltarea unei economii rurale competitive.

Oportunitatea investiției rezultă din faptul că există posibilitatea asigurării finanțării proiectului propus din fonduri guvernamentale și locale.

Perioada de implementare propusă este de 24 luni.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall: Strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall! O strângere de fonduri, sub forma unei demonstrații cu roboți, va fi organizată la data de 1 decembrie, pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș.

Echipa de robotică Xeo, formată din elevi ai Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan”, se afirmă ca un ambasador al educației STEM în Alba Iulia. Cu o tradiție de 7 ani în participarea la competiția internațională FIRST Tech Challenge, echipa Xeo aduce inovația și spiritul comunitar în prim-planul activităților sale.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Pe data de 1 decembrie 2023 în intervalul orar 10:00-18:00, echipa Xeo va demonstra nu doar abilitățile lor tehnice impresionante, ci și angajamentul lor față de comunitate. Sub deviza „Robotica unește Romania,” echipa va organiza o strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți la Carolina Mall din Alba Iulia.

Printre activitățile amuzante și creative planificate la standul echipei Xeo, se numără și interacțiuni directe cu vizitatorii și joculețe distractive pentru toată lumea, oferindu-le o experiență captivantă. Cu zâmbetele pe buze și entuziasmul specific echipei, acești tineri pasionați vor transmite publicului fascinația lor pentru robotică și dorința de a face o România mai bună.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Cu toate acestea, evenimentul este mai mult decât o simplă demonstrație tehnologică. Echipa Xeo are un obiectiv nobil: să strângă fonduri pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș. Acest gest ilustrează angajamentul lor față de comunitate și dorința de a aduce bucurie și speranță în inimile celor mai puțin privilegiați în perioada sărbătorilor.

„Suntem mândri să fim parte din acest proiect și să contribuim la construirea unei comunități mai puternice și unite,” a declarat liderul echipei Xeo. „Credem că tehnologia nu ar trebui să fie doar un instrument, ci și un mijloc de a aduce schimbări pozitive în jurul nostru.”

Evenimentul de la Carolina Mall reprezintă o oportunitate pentru comunitatea locală să interacționeze cu viitorul tehnologic și să susțină inițiativele caritabile. Echipa Xeo invită pe toți cei interesați să li se alăture în această zi specială, contribuind la strângerea de fonduri pentru a lumina sărbătorile copiilor aflați în nevoi.

Pentru cei care doresc să susțină cauza echipei de robotică Xeo, donațiile pot fi făcute direct la standul lor în timpul evenimentului.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare