Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rețea de canalizare menajeră în comuna Ohaba: Primăria a solicitat acordul de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria comunei Ohaba a solicitat APM Alba emiterea acordului de mediu pentru proiectul privind înființarea rețelei de canalizare menajeră în satele Ohaba și Secășel.

Înființarea rețelei de canalizare menajeră în comuna Ohaba, satele Ohaba și Secășel, intravilan și extravilan, poate constitui obiectivul unui proiect de investiție ce poate fi realizat prin finanțare nerambursabilă prin PNDL.

În prezent, comuna Ohaba nu deține un sistem de colectare ape uzate menajere. Astfel, se propune înființare rețea de canalizare menajeră.

Apele uzate menajere evacuate din instalațiile sanitare interioare sunt conduse spre canalul exterior amplasat între proprietăți și drumul asfaltat/pietruit.

Structura rutieră se va reface la terminarea lucrărilor, în funcție de tipul existent la execuția lucrărilor.

Canalizarea menajeră proiectată pentru această investiție se va realiza din tuburi PVC SN4-SN8, cu 0 = 315 la 200 mm, iar racordurile de la construcții se vor realiza din tevi din PVC, cu 0 min = 160 mm.

Colectoarele de canalizare vor fi pozate la o adâncime corespunzătoare cerinței pentru asigurarea pantei necesare pentru a transporta gravitațional apele uzate către stațiile de pompare prevăzute precum și de evitarea pericolului de îngheț.

Conductele se vor poza în șanțuri, pe un pat de pozare din nisip compactat de 10 cm.

Peste generatoarea superioară a acestora se va pune în operă un strat de nisip de 10 cm, care se va compacta manual. Până la cota superioară a șanțului, deasupra stratului de nisip se vor realiza umpluturi cu balast (în zonele carosabile), respectiv cu pământ (în zonele verzi).

Oportunitatea investiției este justificată și din următoarele considerente: realizarea canalizării publice creează premiza înfăptuirii unui pas important în direcția protecției mediului și de respectare a normelor referitoare la sănătatea publică precum și reducerea poluării surselor de apă prin ape uzate evacuate.

Valoarea investiției este de 8.650.935,52 lei fără TVA. Perioada de implementare propusă este 12 luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea