Publicitate electorală | Cine este Andrei-Emil Dîrlău, candidatul AUR Alba pentru Senatul României: „Cu respect și dragoste pentru neam”
Publicitate electorală | Cine este Andrei-Emil Dîrlău, candidatul AUR Alba pentru Senatul României: „Cu respect și dragoste pentru neam”
Viața mea a fost un drum continuu de căutare, studiu și dăruire către Dumnezeu, către cultură și oamenii acestui neam. Fiecare etapă a vieții mele a fost ghidată de dorința de a înțelege, a ajuta și a lăsa în urmă ceva valoros.
Citește și: Alegeri parlamentare 2024 | PSD și AUR, primele locuri în sondaje. Procentele înregistrate de cele două formațiuni politice
Drumul către cunoaștere și adevăr
Mi-am clădit educația în domenii esențiale pentru suflet și minte, dar și relevante pentru societate. Am 3 licențe – teologie, filologie (anglistică), relații internaționale. Dragostea pentru înțelegerea spiritului uman și dialogul între culturi m-a condus spre un doctorat în teologie la Alba Iulia cu o teză despre relația dintre creștinism și religiile Chinei. Sunt membru asociat al Academiei Oamenilor de Știință din România. Cred că înțelegerea reciprocă e cheia către o lume mai bună, iar studiile m-au ajutat să deschid uși către alte culturi și tradiții.
Anii de retragere și reflecție
Între 2011 și 2013 m-am retras din tumultul vieții cotidiene; am petrecut 2 ani la Mănăstirile Ponor și Oașa, jud. Alba. A fost o perioadă de liniște, rugăciune și reflecție, timp dedicat regăsirii interioare. Acolo în Apuseni, apoi în munții Șureanu, în mijlocul naturii și în comuniune cu Dumnezeu, am învățat ce înseamnă smerenia, ascultarea, iubirea de aproapele, trăirea profundă a credinței, responsabilitatea față de comunitate.
Scrisul – punte către oameni
De-a lungul timpului scrisul a devenit pentru mine un mod de a comunica idei, a împărtăși valori și a contribui la dezbaterea publică. Am publicat cărți precum Mănăstirea Oașa 2013, China harului, Cartea Lucrurilor Tainice, Neomarxismul, articole și studii de teologie, cultură, politică, bioetică, unele traduse și cunoscute internațional.
Implicarea în viața publică
În noaptea 21-22 decembrie 1989 am participat la Revoluție, fiind arestat și dus la penitenciarul Jilava. N-am cerut Certificat de Revoluționar. Sunt parte vătămată în dosarul Revoluției (cf. pag. 191, dosar 11/P/2014 și dosare conexate, Ordonanța Ministerului Public, Parchetul de lângă Înalta Curte de Casație și Justiție secția Parchete Militare).
În 2020 m-am alăturat Alianței pentru Unirea Românilor, văzând în AUR șansa de a readuce România pe drumul demnității, respectului pentru tradiție și sprijinului pentru oamenii ce trudesc zi de zi, și regăsindu-mă în valorile pe care le susține: credință, națiune, familie, libertate. În 2024 am preluat un mandat de senator, activitatea mea în Senatul României concentrându-se pe politică externă, afaceri și fonduri europene. Cred că România merită să fie respectată pe plan internațional și vocea ei trebuie auzită cu demnitate și claritate.
Dețin o expertiză și experiență profesională multidisciplinară: relații internaționale, politică externă, de securitate și apărare, diplomație culturală, analiză și comunicare politică; cercetare științifică, științe umaniste, cultură filologică/ filosofică, istoria religiilor, dialog știință-religie, prelegeri și conferințe publice, lector, experiență didactică; scriitor, editor, publicist, traducător.
Am lucrat în administrația publică centrală – integrare, instituții și fonduri europene (Delegația Comisiei Europene, director Agenția Sapard, Ministerul Finanțelor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Culturii și Cultelor).
Ca tânăr non-conformist am fost și foto-jurnalist în Tibet pentru agențiile de presă France Presse, Kyodo News (Hong Kong): fotoreportaj despre încălcările drepturilor omului în Tibet și încarcerarea dizidenților tibetani în închisori militarizate, viața rurală și monahală budistă în Tibet (expus în expoziţia de fotografii: Tibet: imagini de pe Acoperişul Lumii, foto-galeria Artexpo).
Credință, familie, comunitate
În tot ceea ce fac mă ghidez după valorile învățate din familie și credința ortodoxă. Sunt un om ce crede în muncă, puterea comunității și rolul fiecăruia dintre noi de a lăsa lumea mai bună decât am găsit-o.
Poliglot și pasionat de dialog intercultural
Am avut binecuvântarea de a învăța câteva limbi străine (engleză, franceză, spaniolă, germană, puțină chineză și rusă). Ele n-au fost doar instrumente de comunicare, ci ferestre către alte moduri de a vedea lumea. Prin ele am promovat mereu dialogul și colaborarea, fie în spațiul spiritual, cultural, universitar, academic, fie în cel politic.
Un mesaj pentru toți cei ce mă cunosc
Cred că un om trebuie să își trăiască viața ghidat de principii clare, un scop bine definit și dorința sinceră de a face bine. România are nevoie de oameni dedicați, lideri care să pună interesul național mai presus de toate și o generație care să creadă în valorile acestei țări.
Sunt aici, alături de voi, și vă invit să construim împreună un viitor mai bun. România merită mai mult, iar noi toți putem fi schimbarea pe care o dorim.
Cu respect și dragoste pentru neam,
Andrei-Emil Dîrlău
Comandat de Partidul ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR Executat de UNIREA PRES SRL portal online: https:\\ziarulunirea.ro. Cod mandatar financiar coordonator: 11240014
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
O victorie a suveraniștilor la alegerile de parlamentare și prezidențiale poate afecta decizia Schengen
O victorie a suveraniștilor la alegerile de parlamentare și prezidențiale poate afecta decizia Schengen Europarlamentarii români speră cu toții ca dezbaterea de marți, 26 noiembrie seara, din Parlamentul European, privind aderarea completă la Spațiul Schengen este ultima și că acordul la care s-a ajuns la recenta reuniune de la Budapesta va fi aprobat în Consiliul […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum o zi
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
FOTO, VIDEO | Accident rutier GRAV pe DN7, la Vințu de Jos: Două persoane ÎNCARCERATE, după impactul dintre un autocamion și o autoplatformă