Rămâi conectat

Actualitate

Prosumatorii români vor putea achiziționa baterii de stocare a energiei fotovoltaice prin programul Casa Verde

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Prosumatorii români vor putea achiziționa baterii de stocare a energiei fotovoltaice prin programul Casa Verde

În cadrul viitorului program Casa Verde, cei care doresc să devină prosumatori vor avea acces la fonduri speciale pentru achiziționarea de echipamente de stocare a energiei solare. Acestă inițiativă îi va ajuta să consume electricitatea produsă de propriile panouri chiar și în orele serii, fără a fi acasă în timpul zilei. Gabriel Andronache, vicepreședintele ANRE, menționează că această măsură va contribui la evitarea dezechilibrelor în rețeaua de distribuție, permițând conectarea unui număr mai mare de prosumatori.

La sfârșitul lunii septembrie, în România existau 97.000 de prosumatori, cu o capacitate totală instalată de 1.225 MW. În comparație, la începutul anului erau 44.000 de prosumatori cu 478 MW instalți.

Autoritățile estimează că, până la finalul anului, capacitatea va ajunge la 1.500-1.600 MW, iar până la sfârșitul primului trimestru al anului următor, la 2.000 MW.

Programul Casa Verde fotovoltaice următor ar urma să includă și capacități de stocare a energiei solare, permițând prosumatorilor să beneficieze de avantajele sistemului chiar și atunci când nu sunt acasă.

Gabriel Andronache a subliniat importanța eficienței acestor capacități de stocare în situații precum cea a weekendului trecut, când peste 360.000 de consumatori au rămas fără electricitate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Întrebându-l dacă valoarea voucherului va fi majorată pentru a acoperi și costurile echipamentelor de stocare, Andronache a declarat că se analizează posibilitatea unui proiect dedicat exclusiv prosumatorilor care au deja panouri fotovoltaice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

„Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024”: Evenimentul pune în prim-plan realizările directorilor din liceele, școlile și grădinițele publice din România. Înscrieri deschise până pe 10 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024”: Evenimentul pune în prim-plan realizările directorilor din liceele, școlile și grădinițele publice din România. Înscrieri deschise până pe 10 iulie Directorii unităților de învățământ publice din România se pot înscrie pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024 online până pe 10 iulie 2024 (ora 23:59). Organizat de AVE (Asociația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea