Rămâi conectat

Politică Administrație

Propunere de la Ministerele Mediului și Finanțelor: adoptarea unei ordonanțe de urgență care să prevadă restituirea pe cale administrativă și într-o singură tranșă a timbrului de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Adoptarea unei ordonanțe de urgență care să prevadă restituirea pe cale administrativă și într-o singură tranșă a tuturor taxelor de poluare, inclusiv a timbrului de mediu este propunerea pe care o vor face Ministerele Mediului și Finanțelor, Guvernului.

Totalul sumelor de restituit depășește 6 miliarde de lei, iar miniștrii de resort se vor întâlni pentru a analiza începând de când și din ce resurse vor putea achita aceste sume. Reprezentanții Administrației Fondului de Mediu, Ministerului Mediului și ANAF au făcut, marți, aceste precizări, la Parlament, în cadrul unei dezbateri, organizate de comisia de transporturi din Camera Deputaților.

Dezbaterea privind stadiul elaborării unui act normativ care să reglementeze procedura de restituire pe cale administrativă a sumelor încasate din diversele forme de taxe de poluare a fost amânată timp de două luni la cererea ministerelor responsabile. În cele din urmă, cele două ministere au informat parlamentarii că se află în curs de finalizare un proiect de memorandum care va fi înaintat Guvernului, cu propunerea de elaborare apoi a unei ordonanțe de urgență.

Prin această ordonanță, conform reprezentantului Finanțelor, “va fi reglementată restituirea pe cale administrativă a acestor taxe încasate într-un interval scurt de timp și într-o singură tranșă”. Președintele Administrației Fondului de Mediu, Cornel Brezuică, a transmis deputaților că deocamdată Fondul nu dispune de resursele necesare pentru restituirea taxelor, a căror sumă totală este în jur de 6,2 miliarde de lei, așteptând o decizie politică în acest sens.

O astfel de decizie ar urma să fie luată în Guvern după ce ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, se va întâlni cu ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan. Potrivit reprezentanților ministerelor, cei doi vor analiza în perioda următoare sursele din care pot fi restituite taxele respective.

Secretarii de stat și directorii din instituțiile menționate, prezenți la dezabtere, nu au putut preciza însă dacă va fi introdusă o nouă taxă de poluare și care va fi forma acesteia, subliniind că deciza va fi luată tot la nivel politic. Deputații nu au fost mulțumiți de răspunsurile autorităților guvernamentale, iar președintele comisiei, Lucian Bode, a solicitat instituțiilor cu atribuții să transmită în 30 de zile Parlamentului când estimează că va începe procesul de restituire a taxelor de poluare, procedura exactă în care va fi făcută restituirea și fondurile din care vor fi efectuate restituirile.

Fostul ministru al Mediului, Daniel Constantin, promisese și el, înainte de a fi schimbat, restituirea timbrului de mediu, dar între timp planurile acestuia urmează a fi reevaluate de noul ministru, Grațiela Gavrilescu, inclusiv propunerea de taxă de intrare în orașe, cu stickere colorate.

Sursa: profit.ro

 

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | La Teiuș, continuă lucrările pe mai multe străzi: Se montează scurgerea pluvială și se ridică la cota finală căminele de canalizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Teiuș, continuă lucrările pe mai multe străzi: Se montează scurgerea pluvială și se ridică la cota finală căminele de canalizare Administrația locală de la Teiuș continuă lucrările de infrastructură din oraș. Săptămâna aceasta se intervine pe străzile Mihail Kogălniceanu și Aleea Sportivă, dar și în zona Roșiori. Citește și: Un cetățean din Teiuș sancționat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea