Rămâi conectat

Actualitate

Programul de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate pentru 2023 a fost aprobat. Până când se pot depune cererile și ce noutăți sunt

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Programul de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate pentru anul viitor a fost aprobat miercuri, a anunțat Petre Daea, Ministerul Agriculturii. Ajutorul de minimis va fi în valoare de 3.000 euro/1.000 metri pătraţi/beneficiar, iar cererile se vor depune până la 1 aprilie.

”În şedinţa Guvernului din 28 decembrie 2022 a fost aprobată Hotărârea care va reglementa programul de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate în primăvara anului 2023. Cuantumul ajutorului de minimis va fi în valoare de 3.000 euro/1000 mp/beneficiar”, a arătat, într-un comunicat de presă, Ministerul Agriculturii.

Cererile se vor depune până cel târziu la 1 aprilie 2023. Valorificarea producţiei se va face până la 30 iunie 2023, inclusiv.

Ultima zi de depunere a documentelor justificative (copia rapoartelor fiscale de închidere zilnică/factura/fila/filele din carnetul de comercializare) este 14 iulie 2023 inclusiv.

”Chiar dacă suntem în perioada sărbătorilor de iarnă, legumicultorii se află în plin proces de pregătire a producerii răsadurilor pentru înfiinţarea culturilor în spaţii protejate, prioritare fiind tomatele pentru ciclul I de producţie. Venim în sprijinul fermierilor cu adoptarea din timp a Programului Tomata 2023 pentru a da predictibilitate tuturor celor care activează în acest sector al producerii de tomate în spaţii protejate sau chiar celor care vor să acceseze pentru prima dată acest program. Dacă ne uităm în anii anteriori, vedem că acest program necesar şi foarte apreciat de legumicultori a fost lansat la data de 1 aprilie în anul 2020, în data de 18 iunie în anul 2021 şi la 3 februarie în anul 2022. Orice alt comentariu este de prisos”, a declarat ministrul Petre Daea.

Ca element de noutate, pentru simplificarea aplicării programului, se va face o singură verificare, după notificările transmise de către potenţialii beneficiari cu cel puţin 10 zile înainte de recoltare, care va viza identificarea suprafeţei înfiinţate, precum şi evaluarea producţiei de tomate înainte de recoltare.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2023, pentru susţinerea producţiei de tomate în spaţii protejate, cultivate în Ciclul I de producţie.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea