Programul de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate pentru 2023 a fost aprobat. Până când se pot depune cererile și ce noutăți sunt
Programul de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate pentru anul viitor a fost aprobat miercuri, a anunțat Petre Daea, Ministerul Agriculturii. Ajutorul de minimis va fi în valoare de 3.000 euro/1.000 metri pătraţi/beneficiar, iar cererile se vor depune până la 1 aprilie.
”În şedinţa Guvernului din 28 decembrie 2022 a fost aprobată Hotărârea care va reglementa programul de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate în primăvara anului 2023. Cuantumul ajutorului de minimis va fi în valoare de 3.000 euro/1000 mp/beneficiar”, a arătat, într-un comunicat de presă, Ministerul Agriculturii.
Cererile se vor depune până cel târziu la 1 aprilie 2023. Valorificarea producţiei se va face până la 30 iunie 2023, inclusiv.
Ultima zi de depunere a documentelor justificative (copia rapoartelor fiscale de închidere zilnică/factura/fila/filele din carnetul de comercializare) este 14 iulie 2023 inclusiv.
”Chiar dacă suntem în perioada sărbătorilor de iarnă, legumicultorii se află în plin proces de pregătire a producerii răsadurilor pentru înfiinţarea culturilor în spaţii protejate, prioritare fiind tomatele pentru ciclul I de producţie. Venim în sprijinul fermierilor cu adoptarea din timp a Programului Tomata 2023 pentru a da predictibilitate tuturor celor care activează în acest sector al producerii de tomate în spaţii protejate sau chiar celor care vor să acceseze pentru prima dată acest program. Dacă ne uităm în anii anteriori, vedem că acest program necesar şi foarte apreciat de legumicultori a fost lansat la data de 1 aprilie în anul 2020, în data de 18 iunie în anul 2021 şi la 3 februarie în anul 2022. Orice alt comentariu este de prisos”, a declarat ministrul Petre Daea.
Ca element de noutate, pentru simplificarea aplicării programului, se va face o singură verificare, după notificările transmise de către potenţialii beneficiari cu cel puţin 10 zile înainte de recoltare, care va viza identificarea suprafeţei înfiinţate, precum şi evaluarea producţiei de tomate înainte de recoltare.
Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2023, pentru susţinerea producţiei de tomate în spaţii protejate, cultivate în Ciclul I de producţie.
Sursa: g4media.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun