Profesor universitar la ASE, despre majorarea impozitelor din dobânzi și comisioane: ”Când pui impozite în stânga și dreapta, ce te aștepți?”
Profesor universitar la ASE, despre majorarea impozitelor din dobânzi și comisioane: ”Când pui impozite în stânga și dreapta, ce te aștepți?”
Cristian Păun, profesor la Academia de Studii Economice din București, a avertizat că impozitele cresc prețurile și sărăcesc românii.
Într-un comentariu publicat pe Facebook, Păun a criticat impozitarea veniturilor din dobânzi și comisioane, care a fost majorată de la 1% la 2%.
”Când pui impozite în stânga și dreapta, ce te aștepți? După ce impozitarea veniturilor din dobânzi și comisioane a intrat în Parlament cu propunerea de 1% și a ieșit cu 2%, la ce te aștepți? Asta în plus de cele 70 de aberații legislative anti-bănci. Ce credeai? Că nu se vor pune imediat în preț? Degeaba te oțărăști acum la bănci. Era de gâgă asta. De fapt, toți vor face asta cu pachetul fiscal, a se citi țopăiala asta fiscală, scremută din măruntaiele de partid de specialiști care habar nu au de economie. Mai ales aia de piață”, a scris Păun.
Păun a explicat că impozitele sunt costuri pentru afaceri, care sunt apoi transferate consumatorilor prin creșterea prețurilor.
”Pe scurt și teoretic: taxa/impozitul sunt costuri, ca orice alt preț plătit să produci ceva. Se adaugă la celelalte costuri și se duce în preț. Este cel mai ușor de dus avest cost în preț pentru că îl au toți. Și îl vor duce toți mai ales când statul ia aceste taxe și nu oferă mare lucru de ele. Multe boscorodeli, șuturi în fund și stres. Afacerile nu sunt instituții caritabile de finanțat speciali din profitul lor”, a mai scris Păun.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Cunoscutul Tristan Tate „a luat Lumină” de la albaiulianul Ioan Lazăr, în noaptea de Paște 2025, la biserica românească din Dubai
Cunoscutul Tristan Tate „a luat Lumină” de la albaiulianul Ioan Lazăr, în noaptea de Paște 2025, la biserica românească din Dubai La Biserica Ortodoxă Română din Dubai a fost fost arhiplin de români în noaptea de Paște 2025. Mulți dintre conaționali au ales să petreacă sărbătorile pascale 2025 în Dubai, cea mai mare parte dintre […]
Cum s-ar putea dezvolta Alba precum Făt-Frumos punând taxe vamale marca Donald Trump pentru celelalte județe: Scenariu imaginat de profesorul de economie Cristian Păun
Cum s-ar putea dezvolta Alba precum Făt-Frumos punând taxe vamale marca Trump pentru celelalte județe: Scenariu imaginat de profesorul de economie Cristian Păun Profesorul de economie Cristian Păun, originar din județul nostru, a imaginat un scenariu de dezvoltare a Albei prin aplicarea unor taxe vamale marca Donald Trump pentru celelelate județe ale țării. Mai în […]
VIDEO | Parcul fotovoltaic de la Teiuș, cel mai mare proiect pe energie din PNRR, ar urma să fie pus în funcțiune în aprilie 2025
Parcul fotovoltaic de la Teiuș, cel mai mare proiect pe energie din PNRR, ar urma să fie pus în funcțiune în aprilie 2025 Parcul fotovoltaic de la Teiuș, cel mai mare proiect pe energie din PNRR, ar urma să fie pus în funcțiune până la sfârșitul lunii aprilie 2025, a anunțat ministrul Energiei, Sebastian Burduja. […]
FOTO | Mersul după ouă roșii, obicei pascal pus în practică și de Paștele 2025 în Lancrăm: Copilașii, în prim-plan
Mersul după ouă roșii, obicei pascal pus în practică și de Paștele 2025 în Lancrăm: Copilașii, în prim-plan În prima zi de Paşte uliţele multor sate din Transilvania sunt încă pline de copilași, care merg după ouă vopsite la cunoscuţi. Obiceiul mersului după ouă roșii a fost pus din nou în practică, potrivit tradiției locului, […]
FOTO | De la pupuri cu varză, ceapă, brânză și lobodă, la friptură de ied și porc: Bunătăți de Paște 2025 preparate cu dragoste la Cricău
De la pupuri cu varză, ceapă, brânză și lobodă, la friptură de ied și porc: Bunătăți de Paște 2025 preparate cu dragoste la Cricău Într-o familie din Cricău, județul Alba, a devenit o tradiție ca preparatele pentru masa de Paște să fie extrem de diverse și, mai ales, să fie gătite exclusiv în propria gospodărie. […]