Rămâi conectat

Curier Județean

Prezentare de carte la Cugir: ”Valea Cugirului – din preistorie până în zorii epocii moderne”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Volumul de carte ”Valea Cugirului-din preistorie până în zorii epocii moderne”, aparţinând profesorului Cristian Ioan Popa, multaşteptată lucrare de mare valoare istorică, va fi prezentată publicului din Cugir la Casa Orășenească de Cultură (sala de conferinţe), pe data de 7 februarie, începând cu ora 16.00.

În acest cadru, 200 de cugireni vor primi volumul de carte, ca urmare a eforturilor întreprinse de Asociația PRO Cugir condusă de inginerul Aurel Voicu, cel care încă de anul trecut a întocmit o listă cu persoanele care au dorit să intre în posesia acestei valoroase publicaţii, demers care l-a determinat pe autor să comande unei edituri, numărul de cărți solicitate de către iubitorii de istorie locală a orașului de la poalele Drăganei.

Publicaţia profesorului Cristian Ioan Popa, lector la Universitatea ”1 Decembrie 1918”

Alba Iulia – secția Arheologie, numără 830 de pagini şi reprezintă un efort dificil al autorului de a se angaja să facă o abordare științifică a unui astfel de subiect.

Născut la Cugir, Cristian Ioan Popa a început să culeagă, încă de pe băncile liceului, crâmpeie din istoria locală, iar mai târziu, pregătirea sa arheologică la Universitatea ”1 Decembrie 1918” şi-a pus o dată în plus amprenta pe evoluția sa științifică ulterioară.

Monografia Cugirului ne arată cum se poate scrie bine o astfel de carte. Din nefericire, pentru mulţi dintre cititori va fi o lectură ce împrăştie parfumul legendelor de la gura sobei şi le va înlocui cu adevăruri cernute prin rigoarea științei„, susține în prefața cărții, Florin Gogâlţan, cunoscutul autor istoric al trecutului Transilvaniei. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea