Rămâi conectat

Ştirea zilei

Presupusul criminal al fostului primar PSD din Lunca Mureșului a stat după gratii 25 de ani, pentru mai multe infracțiuni, între care furt și viol. Victima, lovită din cap până în picioare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Bărbatul de 58 de ani din Alba, bănuit de uciderea fostului primar PSD din Lunca Mureșului, nu și-a recunoscut fapta, duminică seara, când a fost reținut, însă anchetatorii susțin că au probe clare că el este autorul. Acesta a avut mai multe condamnări, pentru mai multe infracțiuni, între care furt și viol. 

arestat-omor-primar002Un bărbat de 58 de ani din Luca Mureșului, bănuit că l-a omorât, în urmă cu două săptămâni pe fostul primar, Ioan Rusu, din aceeași comună, a fost reținut, duminică seara, și a negat acuzațiile în fața jurnaliștilor când a fost dus în centrul de reținere al Poliției Alba.

Anchetatorii nu cunosc încă mobilul crimei. Primarul nu a fost jefuit, găsindu-i-se în portmoneu și în bordul mașinii anumite sume de bani, însă nu este exclus ca scandalul să fi pornit tot din cauza banilor.

Cei doi au dus o luptă, în urma căreia fostul primar a primit mai multe lovituri de cuțit, majoritatea în abdomen, torace și gât, însă a prezentat urme de violență din cap până în picioare.  

Anchetatorii au mai multe probe după ce haine ale suspectului, cu sânge, au fost găsite la circa un kilometru de la locul faptei.

Surse judiciare au declarat că bărbatul a avut mai multe condamnări, fiind închis în total 25 de ani, pentru mai multe infracțiuni, între care viol și furt. Ultima dată el a fost eliberat în 2014.

”E clar că între ei s-a dus o luptă. Primarul a fost înjunghiat afară din mașina personală, iar apoi a urcat la volan, dorind să plece, însă nu a reușit din cauza hemoragiei”, au declarat surse judiciare. 

Fostul primar al comunei Lunca Mureşului, Ioan Rusu, a fost descoperit mort, lângă maşina personală. Trupul neînsufleţit al bărbatului ar fi fost găsit în jurul orei 4.00 dimineaţa, în apropierea dispensarului, pe o stradă cu ieşire într-un câmp, la marginea localităţii. Decesul s-a produs în urmă cu o zi la ora 18.00.

Anchetatorii susțin că reținutul a fost ajutat de fostul primar în mai multe rânduri, inclusiv financiar.

Soţia fostului edil a fost cea care a anunţat Poliţia, observând că a trecut mult timp de când nu s-a mai întors acasă, după ce a plecat să-i ducă unei cunoștințe o sumă de bani. 

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba care a luat, faţă de acesta, măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventive. 

[nggallery id=3143]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea