Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Povestea lui Ianis, băiatul din Sebeș care a suferit un accident vascular la vârsta de 4 ani: Are nevoie de ajutor financiar pentru un program intensiv de recuperare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Povestea lui Ianis, băiatul din Sebeș care a suferit un accident vascular la vârsta de 4 ani: Are nevoie de ajutor financiar pentru un program intensiv de recuperare

Ianis, băiatul din Sebeș care a suferit un accident vascular la vârsta de 4 ani are în continuare nevoie de ajutor pentru recuperare. Familia a înființat o asociație unde se poate vira procentul de 20% din impozitul pe profit.

Băiatul de 13 ani din Sebeș, operat într-un spital din Barcelona, are în continuare nevoie de ajutor. Operația, realizată și cu ajutorul decisiv al celor care au donat pentru el, a reușit, astfel încât Iannis Budușan a fost acceptat într-un program de recuperare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: APEL UMANITAR pentru Carla, o fețiță de 10 ani din Alba, cu multiple afecțiuni, care are nevoie de un tratament costisitor: ”Fiți alături de noi, să putem continua această luptă nedreaptă”

 

Este vorba despre un program intensiv de recuperare, derulat la centrul „Deschidem Inimi” din Pitești. Iannis trebuie să participe din două în două săptămâni la program, iar recuperarea sa va fi una de durată. Pentru asta, familia sa are nevoie de ajutor. Pentru ședințele aferente unei perioade de 6 luni, costurile se ridică la 27.000 de lei, iar el are nevoie de minim un an de recuperare, care se va putea prelungi la nevoie.

Povestea emoționantă a lui Iannis și lupta familiei sale pentru el a ajuns la un mare număr de oameni, care au oferit și atunci o mână de ajutor. La 4 ani a suferit un accident vascular cerebral, care i-a schimbat modul de a trăi pentru totdeaua. Medicii au susținut că este un caz unic în România și unul dintre 4-5 cazuri din Europa.

Extrem de rar se întâmplă ca un copil să aibă un accident vascular la o asemenea vârstă. Băiețelul a stat o lună de zile în comă, a suferit o operație la spitalul pentru copii din Târgu Mureș, apoi, o altă operație, pentru reconstrucția craniului, în 2016, la un spital specializat din Barcelona, Spania. Medicii i-au refăcut craniul dintr-un coral marin, o operație derulată în premieră, respectiv un țesut viu care se dezvoltă odată cu evoluția în vârstă a băiatului.

În decursul anilor au apărut alte probleme grave. Piciorul și mâna stângă nu s-au mai dezvoltat normal, astfel încât băiețelul are mari probleme de deplasare. Piciorul stâng este mai scurt cu patru centimetri față de dreptul. Diagnosticul lui Iannis este crunt: semipareză spastică st. post AVC, Epilepsie simptomatică, Pareză facială de tip central stâng, deficit funcțional sever, tulburare de afecțiune și comportament, Trombofilie, Scolioză.

Părinții lui Ianis nu au renunțat la speranță, cu toate că, spune tatăl său, de multe ori au simțit că rămân fără resurse. Băiatul este elev la o școală din Sebeș și încearcă din răsputeri, sprijinit de familie, să ducă o viață cât mai normală. Au făcut tot ce au putut astfel că au strâns bani pentru două intervenții la spitalul din Barcelona: una pentru lungirea osului piciorului stâng iar cea de a două pentru ligamentoplastia mâinii stângi.

Familia băiatului a înființat o asociație prin intermediul căreia adună donații și de la firme, care pot vira procentul de 20% din impozitul pe profit. Orice ajutor contează. Îl puteți ajuta pe Iannis, donând aici:

Asociatia Life Can Bloom Again, Banca Transilvania,
cont RON: RO82 BTRL RONC RT03 9337 7801;
cont EURO: RO32 BTRL EURC RT03 9337 7801.
Persoană de contact: Liviu Budușan: 0745 967812 (poate primi orice sumă, cât de mică, cu ajutorul BT Pay).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea