Rămâi conectat

Ştirea zilei

Polițist din cadrul IPJ Alba, suspect de LUARE de MITĂ, ARESTAT la domiciliu. A fost suspendat din activitate pe perioada anchetei

Unirea Ziarul

Publicat

în

Polițist din cadrul IPJ Alba, suspect de LUARE de MITĂ, ARESTAT la domiciliu. A fost suspendat din activitate pe perioada anchetei

Un polițist din cadrul IPJ Alba, a fost arestat la domiciliu. Acesta este suspect pentru luare de mită și a fost suspendat din activitate pe perioada anchetei. Potrivit surselor ziarulunirea.ro, polițistul Petrean Nicolae Constantin ar fi încercat să introducă în mod ilicit un telefon mobil în arestul poliției.

În același dosar mai sunt inculpate alte trei persoane: Neniu Mircea, Hera Ovidiu Cristian și Greceanu Ștefan.

În conformitate cu prevederile legale, acesta va fi suspendat din activitate, urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege.

”Inspectoratul de Poliție Județean Alba se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea. Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști!”, au transmis sâmbătă seara reprezentanții IPJ Alba.

Soluția instanței:

Inculpatul P.N.C, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, faptă prev. și ped. de art. 289 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal și introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reținere și arestare preventivă, de către personalul centrelor de reținere și arestare preventivă, faptă prev. și ped. de art. 185 alin. 1 și alin. 2 din Legea nr. 254/2013, cu aplic. art. 35 alin.1 din C.pen., ambele cu aplit. art. 38 alin. 1 Cod penal pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 07.09.2024 şi până la data de 06.10.2024 inclusiv.

Respinge cererea inculpatului formulată prin intermediul avocatului din oficiu de luare a măsurii preventive a controlului judiciar, ca neîntemeiată. În baza art. 221 alin. 1 Cod de Procedură Penală constată că inculpatul P.N.C şi impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat la adresa de mai sus, fără permisiunea instanţei de judecată precum şi obligaţia de a se supune restricţiilor stabilite prin prezenta încheiere.

Potrivit art. 221 alin. 2 Cod de Procedură Penală impune inculpatului respectarea următoarelor obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice, în orice modalitate, cu martorul M.A. şi inculpaţii …..

În temeiul art. 221 alin. 3 dispune ca pe durata arestului la domiciliul inculpatul P.N.C să poarte permanent un dispozitiv electronic de supraveghere. În temeiul art. 221 alin. 4 Cod de Procedură Penală atrage atenţia inculpatului că în cazul în care, pe durata măsurii arestului la domiciliu, încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care îi revin sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, poate dispune înlocuirea acestei măsuri cu măsura arestării preventive.

În baza art. 221 alin. 8 Cod de Procedură Penală dispune ca o copie de pe prezenta minută să se comunice, în ziua pronunţării, inculpatului, unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte, precum şi serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, Poliţiei de Frontieră Române precum şi organelor prevăzute de art. 41 din L. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, în vederea asigurării respectării de către inculpat a obligaţiilor ce îi revin.

Desemnează ca organ de supraveghere a respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar, IPJ Alba – Biroul Supravegheri Judiciare.

Facem precizarea că arestarea nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție. Până la pronunțarea unei hotărâri definitive, persoanele în cauză sunt considerate nevinovate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei