Poliția Română: Nu sunt drumuri blocate, dar circulația se desfășoară în condiții de iarnă
Aproape 3.000 de poliţişti au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, anunță Poliția Română. Pentru neîntreţinerea carosabilului, 10 administratori de drum au fost sancționați contravențional. La această oră nu sunt drumuri blocate, astfel că, la nivel național, circulația se desfășoară în condiții de iarnă.
În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, 2.692 de poliţişti au acţionat cu 1.484 de mijloace auto, pentru a nu se înregistra persoane înzăpezite, blocate în trafic şi expuse unor situaţii de risc, precum şi pentru informarea populaţiei, a conducătorilor auto, în ceea ce priveşte circulaţia rutieră pe drumurile publice. Totodată, poliţiştii au monitorizat modul de derulare a contractelor de deszăpezire.
Au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale administratorilor de drumuri din Constanța, Tulcea, Buzău și Galați, pentru neîntreţinerea carosabilului, în valoare totală de 15.480 de lei și 16 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto, pentru nerespectarea regulilor de circulaţie în condiţii de iarnă, în valoare de 14.274 de lei.
De asemenea, polițiștii au salvat 15 persoane fără adăpost, care au fost depistate în stradă și preluate de ambulanțe.
Reamintim că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere, circulaţia rutieră la nivel naţional desfăşurându-se în condiţii de iarnă.
Poliţiştii vor continua să acţioneze zilnic pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.
Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă.
De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).
Este, de asemenea, obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că recalcularea pensiei anticipate parţiale în cazul persoanelor care au locuit în zonele poluate nu este posibilă. Decizia a fost luată în urma admiterii […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii13 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată