Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Piața imobiliară din Alba, în cădere liberă: Județul, la coada clasamentului în topul tranzacțiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Piața imobiliară din Alba, în cădere liberă: Județul, la coada clasamentului în topul tranzacțiilor

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCP) a publicat cifrele pentru piața de imobiliare din România pe luna septembrie, iar veștile sunt surprinzătoare.

În total, s-au comercializat peste 60.000 de imobile, cele mai multe dintre ele în București, Ilfov și Timiș. La polul opus, avem Olt, Călărași și Alba, cu o piață imobiliară în cădere liberă de mai mult timp, o oglindă și a pieței forței de muncă din regiune.

”În luna septembrie 2022 au fost vândute, la nivelul întregii țări, 62.054 de imobile, cu 3.668 mai multe față de luna august. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul tranzacțiilor în luna septembrie este cu 2.496 mai mic față de perioada similară a anului 2021”, anunță Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Pe ansamblu, în septembrie 2022, cele mai multe vânzări de imobile s-au înregistrat în București – 12.853 de tranzacții. Foarte departe în spate, pe locul al doilea, se află împrejurimea Capitalei, județul Ilfov, cu 4022 de apartamente și case care au schimbat proprietarul. În mod surprinzător, pe poziția a treia în clasament nu se mai află Cluj, Brașov sau alt oraș devenit de referință pe acest segment, ci Timiș.

Dacă ești curios să asociezi niște cifre exacte discrepanțelor fabuloase de potențial financiar din țara noastră, merită să ai în vedere că, în timp ce în Capitală, cel mai mare oraș din România, s-au vândut aproape 13.000 de imobile, în întregul județul Olt, a fost vorba de 242 de tranzacții, minimul național. Pe locurile 2 și 3 de la coadă, s-au aflat Călărași – 304 și Alba – 321.

În ceea ce privește numărul românilor care au apelat la bancă pentru a pune mâna pe o casă, numărul ipotecilor, la nivel național, în septembrie 2022, a fost de 22.169, numărul fiind cu 3.680 mai mic față de septembrie 2021. Cele mai multe operațiuni de acest gen au fost înregistrate în București – 5.050, Ilfov – 2.093 și Timiș – 1.878. La polul opus se află județele Sălaj – 41, Covasna – 67 și Harghita – 91.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Baschet Challenge 2024: Opt echipe au participat la a doua ediție a competiției de baschet stradal. Echipele clasate pe podium

Bera Larisa

Publicat

în

Alba Baschet Challenge 2024: Opt echipe au participat la a doua ediție a competiției de baschet stradal. Echipele clasate pe podium Astăzi 12 octombrie 2024, s-a desfășurat a doua ediție Alba Baschet Challenge, streetball 3×3, etapa zonală, pentru elevi. Ediția de anul acesta a adus pe teren 6 echipe de fete şi 2 echipe de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea