Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 300 de brazi de Crăciun confiscaţi de poliţiştii din Alba, în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Alba au confiscat  309 brazi de Crăciun, în urma unor controale în locuri de comercializare şi în trafic. Acţiunile de verificare a modului în care este respectată legislaţia privind transportul şi comercializarea brazilor de Crăciun vor continua şi în zilele ce urmează.

*La data de 21 decembrie a.c., poliţiştii din Alba Iulia au efectuat un control la o societate din municipiu, ce oferea spre vânzare pomi de Crăciun.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente valabile de provenienţă pentru cei 210 brazi de Crăciun oferiţi spre vânzare şi, în plus, societatea nu era autorizată, să comercializeze material lemnos.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a societăţii comerciale, conform  art. 19, din Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice și art. 3 din HG 470/2014, privind provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, iar cei 210 brazi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic, pentru valorificare.

*Tot ieri, 21 decembrie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu poliţişti din cadrul Politiei Municipiului Sebeş şi lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Alba, au făcut un control la o societate comercială din Sebeş, ce oferea, spre vânzare, brazi de Crăciun.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente valabile de provenienţă pentru 82 de brazi de Crăciun, oferiţi spre vânzare.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a societăţii comerciale, conform  art. 19, din Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cei 82 de brazi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic, pentru valorificare.

*La data de 22 decembrie a.c., poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, în timp ce acţionau pe raza localităţii Livezile, l-au depistat pe un bărbat din comuna Albac, ce transporta cu o autospecială, 17 brazi de Crăciun, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Şi în acest caz, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, conform  art. 19, din Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cei 17 brazi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic, pentru valorificare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe o stradă din Aiud: Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe o stradă din Aiud: Intervin pompierii Un incediu de vegetație uscată a izbucnit vineri seara, în jurul orei 20.25 pe strada Tudor Vladimirescu din Aiud. Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU de vegetație uscată în zona km 310 al autostrăzii A1: Intervin pompierii din Sebeș Detasamentul de pompieri Aiud intervine […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea