Peste 150 de preșcolari și elevi din comuna Sântimbru vor beneficia de o masă caldă pe zi: Ce meniuri ar putea primi prin programul ”Masă sănătoasă”
Peste 150 de preșcolari și elevi din comuna Sântimbru vor beneficia de o masă caldă pe zi: Ce meniuri ar putea primi prin programul ”Masă sănătoasă”
Peste 150 de preșcolari și elevi din comuna Sântimbru vor beneficia de o masă caldă pe zi, constând în meniuri diverse, prin programul ”Masa sănătoasă”.
Școala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” se află printre beneficiarii programului, urmând ca, după încheierea contractului de achiziție publică, preșcolarii și elevii care frecventează cursurile, să beneficieze de o masă caldă în regim catering, servit în cadrul instituției de învățământ, meniu pregătit și livrat de un furnizor autorizat, cu respectarea normelor legale aplicabile.
Obiectul achiziției constă în livrarea meniurilor (masă caldă în regim catering), pentru preșcolarii și elevii Școlii Gimnaziale „Ioan de Hunedoara”. Masă caldă, în regim catering, se livrează pentru preşcolarii şi elevii din unităţile de învăţământ în care nu există cantină pentru prepararea în regim propriu, hrana putând fi servită în sala de clasă sau întrun alt spaţiu amenajat în acest scop.
În situaţia în care hrana nu este servită într-un interval de 60 de minute de la livrare, produsele alimentare sunt păstrate, până la servire, în spaţii amenajate, în care sunt asigurate condiţiile de manipulare şi depozitare indicate de producător, în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind igiena şi siguranţa produselor alimentare, condiţii care să poată fi monitorizate şi controlate.
Citește și: Masă caldă pentru elevii din școlile și grădinițele comunei Sântimbru. Ce conțin meniurile copiilor
Beneficiari, peste 150 de copii din comuna Sântimbru
Numărul beneficiarilor și locul de livrare a meniurilor (masă caldă în regim catering) este următorul:
1. Școala Primară Sântimbru Fabrică: 41
2. Școala Primară Coșlariu: 30
3. Școala Primară Galtiu: 46
4. Gradinița cu Program Normal Sântimbru: 11
5. Grădinița cu Program Normal Sântimbru Fabrică: 13
6. Grădinița cu Program Normal Totoi: 12
Valoarea proiectului
Valoarea maximă estimată a unui meniu nu va depăși 13,76 lei, fără TVA, respectiv 15 lei TVA inclus. Valoarea estimată cuprinde prețul produselor, a cheltuielilor de transport, ambalare, marcare, de distribuție și de depozitare a acestora, după caz.
Valoare totală estimată a contractului, cuprinzând și valoarea opțiunii de prelungire a contractului 416.845,44 lei, fără TVA, din care:
– suma de 218.949,12 lei, fără TVA este aferentă perioadei 02.05.2025 – 31.12.2025 (reprezentând un număr maxim de 15.912 meniuri);
– suma de 126.316,80 lei, fără TVA este aferentă perioadei 01.01.2026 – 30.04.2026 (reprezentând un număr maxim de 9.180 meniuri).
Totodată, se are în vedere și posibilitatea prelungirii contractului pentru anul 2026, în cazul în care și în anul 2026 Școala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” urmează să fie inclusă în lista unităților de învățământ care beneficiază de Program.
Variante de meniuri
Beneficiarii vor primi o masă caldă pe zi, meniu tip masă de prânz, constând într-un fel principal ( de bază), respectând următoarele cerințe minime:
-Fel principal, de bază, constând într-un fel de mâncare gătită și potrivită nevoilor nutriționale ale preșcolarilor și elevilor, de cel puțin 300 g, la care se adaugă un fruct (măr, păr, banană, portocală, etc.).
Variantele de meniu orientatative, care inclus sugestițiile Institutului Național de Sănătate Publică sunt următoarele:
➢ legume cu piept de pui/carne slabă de porc la grătar;
➢ mâncare de mazăre cu piept de pui/carne slabă de porc/vită;
➢ pilaf cu legume şi ficăţei de pui;
➢ piure de morcov cu grătar de pui/carne slabă de porc;
➢ piure de cartofi, salată cu piept de curcan;
➢ mâncare de varză dulce cu friptură la cuptor;
➢ ghiveci de legume cu pui/carne slabă de porc;
➢ orez cu legume şi pui/carne slabă de porc/vită la tavă;
➢ sufleu de broccoli cu brânză;
➢ cartofi gratinaţi, salată cu piept de pui la grătar;
➢ tocană de legume cu orez brun;
➢ piure de cartofi cu sfeclă şi chifteluţe de legume la cuptor;
➢ omletă cu legume – ardei, ciuperci, ceapă verde şi brânză telemea;
➢ sufleu de conopidă, broccoli şi brânză la cuptor;
➢ dovlecel umplut cu brânză la cuptor;
➢ cartofi franţuzeşti, la cuptor, cu brânză şi ou.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
ACCIDENT rutier în Alba Iulia: Coliziune între două mașini la ieșire din Micești spre Șard
ACCIDENT rutier în Alba Iulia: Coliziune între două mașini la ieșire din Micești spre Șard Un accident rutier a avut loc luni după-masa, în jurul orei 16.50, în Alba Iulia, ieșirea din Micești spre Șard. Traficul este îngreunat. Potrivit IPJ Alba, traficul rutier este îngreunat la ieșirea din cartierul Micești, spre localitatea Șard, din cauza […]
Sistemul de parcare cu plată din Cugir, într-o variantă actualizată: Multiple opțiuni de plată și abonamente flexibile
Sistemul de parcare cu plată din Cugir, într-o variantă actualizată Începând cu 11 august 2025, vor intra în vigoare modificări importante privind parcările publice cu plată în orașul Cugir, în urma propunerilor venite din partea cetățenilor și aprobate în cadrul celei mai recente ședințe a Consiliului Local. Scopul acestor ajustări este de a face sistemul […]
ITM Alba: O persoană depistată muncind „la negru” și amenzi de 23.000 lei. Ce alte nereguli au depistat inspectorii în perioada 28 iulie – 1 august 2025
ITM Alba: O persoană depistată muncind „la negru”. S-au dat amenzi de 23.000 lei. Ce alte nereguli au depistat inspectorii în perioada 28 iulie – 1 august 2025 Inspectorii ITM Alba au depistat o persoană fără forme legale de angajare, în urma controalelor din perioada 28 iulie-1 august 2025. Au fost aplicate amenzi în valoare […]