Peste 100 de polițiști și 16 aparate radar pe drumurile din Alba, mâine de Sf. Maria

Miercuri, 15 august 2012, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat o serie de măsuri pentru intensificare acţiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranţă publică şi prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile aglomerate şi a lăcaşurilor de cult din judeţul nostru care sărbătoresc hramul, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

În acest sens, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va acţiona zilnic cu peste 100 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni, care vor folosi 60 de mijloace auto, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, formate din poliţişti şi jandarmi.

Se va asigura prezenţa activă a poliţiştilor rutieri, pe drumurile publice din judeţul nostru, pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul traficului rutier. Cele 16 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi folosite zilnic pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamaţie a cetăţenilor, pentru asigurarea unui climat de siguranţă corespunzător pe perioada acestei sărbători.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, IPJ Alba recomandă cetăţenilor:

– Fiţi atenţi la genţi, poşete şi buzunare  în zonele aglomerate!

–   Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi închideţi ferestrele!

–   Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!

–    Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

–   Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

–    Adaptaţi permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

– Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea

 rutieră!

–   În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

2 Comentarii

Christian 14 august 2012 at 23:11

SI PE VANATORII ASTEA TRE SA-I PLATIM DIN IMPOZITELE NOASTRE ?????????????? CHIAR NU AU ALTCEVA DE FACUT ß????????? AUZI ::::100 DE GABORI ?????????????????

dolfi 15 august 2012 at 9:45

he he he… o sa poata conducatorii auto drept-credinciosi sa invoce mai bine numele Sf. Maria impreuna cu a altor sfinti in contexte mai putin… ortodoxe
Faina treaba mai militzienilor… ce faceti voi seamana cu naravu’ hienelor. Lasat-i-i macar de sarbatori in pace pe oamneni, oricum care da coltu’ de sarbatori moare fericit.
Se ocupa popii sa le ia banii, n-au si pentru voi!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...